TeamViewer slachtoffer van hackers

TeamViewer

Hackers zijn binnengebroken in de bedrijfsomgeving van TeamViewer. Het is onduidelijk welke schade ze konden aanrichten. De productie-omgeving lijkt ongeschonden.

Criminelen hebben zich afgelopen woensdag 26 juni toegang verschaft tot het bedrijfsnetwerk van TeamViewer. Het is onduidelijk wat de hackers precies hebben mispeuterd, en of ze noemenswaardige schade konden aanrichten.

“Ons team detecteerde een onregelmatigheid in de interne bedrijfsomgeving van TeamViewer”, zegt het bedrijf in een update over het hack. “We hebben onmiddellijk ons responsteam geactiveerd, en zijn samen met een team van gerenommeerde experts een onderzoek gestart, terwijl we de nodige maatregelen hebben getroffen.”

TeamViewer benadrukt dat zijn IT-bedrijfsomgeving losstaat van de productie-omgeving. Op dit moment is er niets dat suggereert dat de hackers toegang hebben gekregen tot die productie-omgeving, waar de klantendata staan. Het bedrijf geeft wel mee dat het onderzoek nog loopt.

Semi-transparant

TeamViewer benadrukt dat het transparante communicatie belangrijk vindt. Nieuwe informatie zal het bedrijf op deze pagina delen. Via Google zal je die pagina niet vinden, want in een zet die op het eerste zicht haaks staat op de claims van transparantie heeft TeamViewer ze voorzien van de noindex- en nofollow-tags.

lees ook

TeamViewer misbruikt voor ransomware-aanvallen

Voorlopig lijken de gevolgen voor klanten van het hack niet zo groot. Gelukkig maar, want TeamViewer verdient zijn brood door gebruikers eenvoudige toegang vanop afstand te geven tot computers. De remote desktop-oplossing heeft zo’n 640.000 klanten. TeamViewer is zo een mogelijke weg voor criminelen om via de voordeur binnen te raken bij andere bedrijven. Aanvallers hebben de tool zo eerder al misbruikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home