Synology lanceert DS223 voor eenvoudige netwerkopslag

DS223

De Synology DS223 blinkt uit in eenvoud. Het nieuwe toestel combineert een relatief lichte processor en een bescheiden hoeveelheid ram met twee opslag-bays: ideaal voor thuis of op een klein kantoor.

Netwerkmapje nodig? De Synology DiskStation DS223 is een NAS op maat van kleine bedrijven die enkele netwerkmappen nodig hebben in hun workflow, maar waarvoor een stevige server overkill is. Het nieuwe toestel is gebouwd rond een kalme Realtek RTD1619B. Verwacht geen herculeswerken van die quadcore-processor. Realtek introduceerde de embedded-chip een jaar geleden met vooral tv-hardware in het achterhoofd, maar Synology denkt dat de CPU ook geschikt is om een instap-NAS aan te drijven.

Ideaal voor back-ups

Verder biedt de NAS ruimte voor twee HDD’s (of SATA-SSD’s). De capaciteit is niet uitbreidbaar. 2 GB DDR4-RAM (niet EEC) is inbegrepen. Die specificaties vertellen je meteen dat de DS223 geen applicatie-monster is. Via het handige DSM 7-besturingssysteem heb je weliswaar toegang tot allerhande toepassingen, maar ga nu geen virtuele machines hosten of een grote multimediaserver draaien op deze NAS. Back-ups, gedeelde mappen, bestandssynchronisatie en cloud-achtige toegang vanop afstand: daarvoor heeft Synology dit toestel ontwikkeld.

lees ook

Synology kiest opnieuw voor AMD met 2-bay DS723+

De Synology DS223 is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 239 euro exclusief btw. De maximale capaciteit bedraagt 36 TB, al zal dat in een verstandige RAID-configuratie eerder de helft zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home