Synology kiest opnieuw voor AMD met 2-bay DS723+

Synology lanceert de DS723+: een relatief krachtige instap-NAS voor zelfstandigen, kleine bedrijven en enthousiastelingen.

Synology introduceert de DS723+. Net als bij eerder verfriste modellen zoals de DS923+ kiest Synology ook hier voor een processor van AMD in de plaats van een Intel Atom of Celeron. De nieuwe 2-bay NAS komt met dezelfde AMD Ryzen Embedded 1600: een relatief krachtige dualcore-processor die helaas ingebouwde mediaconversiecapaciteiten mist. Dat toont meteen dat Synology met deze NAS geen gebruik als mediaserver op het oog heeft maar puur de kaart van de zakelijke markt trekt.

Uitbreidingsmogelijkheden

De kleine NAS komt verder met 2 GB DDR4 EEC-geheugen, optioneel uitbreidbaar tot maximaal 32 GB via twee aanwezige slots. Het toestel is compatibel met een enkele DX517 expansiemodule en kan zo maximaal zeven drives ondersteunen. Synology voorziet ook nog twee M.2 2280 NVMe-aansluitingen voor SSD’s die als snelle cache kunnen dienen.

Synology blijft voor 1 Gb-ethernetpoorten kiezen en voorziet er twee. Een upgrade naar 2,5 Gb zou toch stilaan interessant zijn. Wie 10 Gb-ethernet wil, kan een expansiekaart aansluiten via de voorziene PCIe-connector.

Goed, maar niet voor iedereen

De DS723+ is een compacte oplossing voor kmo’s of zelfstandigen die netwerkopslag zoeken maar daar ook niet te ver in willen gaan. Je kan het bescheiden ding eenvoudig uit het zicht wegstoppen. Beheer is eenvoudig en toegankelijk via de DSM 7-software, die ook niet-specialisten toelaat om hun eigen toestel naar wens in te stellen en eenvoudig accounts aan te maken. Toch blijven we een beetje sceptisch over de CPU-keuze van Synology. Voor mediatoepassingen is deze NAS omwille van de ontbrekende hardware-acceleratie een stap achteruit. De NAS zou 520 euro inclusief btw kosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home