Spreek voortaan over Series 7, 5 of 3: HP schept orde in de monitorchaos

Om meer overzicht te krijgen in zijn monitor line-up lanceert HP voortaan een nieuwe naamgeving. De HP Series 7 Pro bijt de spits af met elf nieuwe modellen.

HP heeft naar zijn marketingafdeling geluisterd en hanteert voortaan duidelijke namen waarmee gebruikers direct weten in welke categorie ze shoppen. De pc-fabrikant deelt zijn monitoren voortaan op in ‘Series’, gevolgd door het cijfer 3, 5 of 7. Hoe hoger het cijfer, hoe meer premium het gamma.

Op HP Amplify in Las Vegas debuteert de Series 7 Pro monitor line-up met maar liefst elf modellen. Deze monitoren vervangen de professionele Z-monitoren. Bijkomende verandering: Z verdwijnt van de monitoren achteraan. In de plaats komt het HP-logo.

Alle monitoren ondersteunen binnen de Series 7 Pro-reeks worden gekalibreerd in de fabriek en zijn onder andere bruikbaar voor creatieve professionals HP spreekt van DreamColor-class schermen. Elk model maakt gebruik van IPS Black-panelen.

De elf modellen spreiden zich over vier schermgroottes: 27 inch (16:9), 34 inch, 38 inch en 40 inch (alle drie 21:9 ultrawide).

Drie modellen (HP 727pm, 734pm en 740pm) krijgen een AI-webcam aan boord die rekenkracht van je laptop of desktop wegneemt. Er zit een beetje rekenkracht in de monitor zelf die zaken voor zijn rekening neemt zoals HDR, autoframing en vervagen van de achtergrond.

De nieuwe monitoren zijn vanaf vandaag in de VS beschikbaar. Prijzen deelt HP voorlopig nog niet mee. Europrijzen en lokale beschikbaarheden bij ons zijn nog niet bekend. Later dit jaar wordt de rest van de monitor line-up vernieuwd om de nieuwe naamgeving door te trekken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home