Sony’s nieuwe optische archiefopslag schaalt tot 3 petabytes

Sony PetaSite Optical Disc Archive Gen 3

Sony lanceert de derde generatie van zijn PetaSite Optical Disc Archive Library. De nieuwe generatie optische archiefopslag belooft tot 66 procent meer capaciteit en 50 procent betere prestaties ten opzichte van de vorige generatie.

Optical Disc Archive is een opslagtechnologie die door Sony werd uitgevonden en met name geschikt is voor archiefopslag. Het systeem werkt met cartridges, met daarin elf optische schijven die elk ongeveer 500 GB aan data kunnen opslaan. Eén cartridge heeft dus een capaciteit van ongeveer 5,5 TB.

De derde generatie PetaSite Optical Disc Archive Library ondersteunt tot 535 van zulke cartridges, voor een totale capaciteit van net geen 3 petabytes in een standaard 42U-rack.

Uitbreidbaar

Het systeem bestaat uit een master unit, de ODS-L30M, die een basiscapaciteit heeft van 165 TB. Die master unit kan verder worden uitgebreid met maximaal vijf extension units (ODS-L30M of ODS-L60E) om de maximumcapaciteit van 3 PB te bekomen.

De nieuwe generatie maakt gebruik van Sony’s dual-sided Archival Discs, en leest data aan een snelheid van 3 Gbps. De gemiddelde schrijfsnelheid bedraagt 1,5 Gbps. Dat is een verbetering van 50 procent ten opzichte van de vorige generatie.

100 jaar

Het voordeel van Sony’s Optical Disc Archive tegenover harde schijven of SSD’s, is de duurzaamheid. De optische cartridges hebben een houdbaarheidsdatum van 100 jaar, waardoor ze veel beter geschikt zijn voor archiefopslag. Tegenover tape zijn de prestaties dan weer beter, met snellere random access tot bestanden, al is tape vooralsnog wel goedkoper.

Sony richt zich met zijn archiefoplossing op verschillende sectoren en toepassignen, waaronder IT, overheden, surveillance, de bankwereld, onderwijs en gezondheidszorg.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home