Slack breidt generatieve AI nog meer uit

salesforce slack

Eigenaar Salesforce heeft nog maar eens drie nieuwe functies met generatieve AI toegevoegd aan het communicatieplatform Slack.

Volgende week begint Dreamforce, de jaarlijkse conferentie van Salesforce. Dat houdt het bedrijf echter niet tegen om in de aanloop alvast aankondigingen te doen. Zo zijn er nog enkele nieuwe AI-functies voor Slack, die Salesforce heeft toegevoegd.

Interne intelligentie

Slack AI is ingebouwd in het platform, wat voor makkelijke toegang tot de mogelijkheden moet zorgen tijdens je werk. Je kan een samenvatting laten maken van een kanaal, wat bijvoorbeeld handig is wanneer er een apart kanaal is voor een bepaald project. Zo krijg je meteen ook daar een stand van zaken van.

Wanneer je hele conversaties hebt gemist die in een thread staan, kan Slack AI ook daar een samenvatting van maken. Je kan het systeem ook gerichte vragen stellen. De mogelijke antwoorden kunnen niet alleen tekst, bestanden of kanalen bevatten, maar je krijgt ook een door AI gegenereerde samenvatting. Salesforce benadrukt bovendien dat geen klantendata wordt gebruikt om de AI te trainen.

lees ook

Google Chat-gebruikers kunnen berichten verzenden naar Teams en Slack

Slack de bouwer

Met Workflow Builder kunnen gebruikers meer zaken automatiseren, door tools vlot met elkaar te verbinden. Deze nieuwe functie zorgt ook voor een hub met snelle toegang tot verschillende workflows. Ontwikkelaars kunnen nieuwe apps creëren en die met Workflow Builder inzetten via Slack.

Via connectoren van bedrijven als Asana, Google, GitHub of Zoom, kan je verschillende tools aan elkaar linken in één enkele workflow en dat volgens Salesforce in enkele clicks. Workflow Builder heeft ook een extensie naar Salesforce Flow. Zo kunnen gebruikers hun Slack-workflow versterken met automatisaties van Salesforce.

Slack Workflow Builder

Deze upgrades maken het eenvoudiger voor ontwikkelaars om nieuwe apps voor Slack te ontwikkelen en ze in het systeem te implementeren. Hiervoor neemt Slack de hosting voor zijn rekening, zodat eventuele data beveiligd binnen het systeem is opgeslagen. Die apps kunnen ook beschikbaar worden gemaakt voor anderen, om te gebruiken voor hun eigen automatisaties.

In de nieuwe bijbehorende hub vinden gebruikers templates, hebben ze eenvoudige toegang tot recente workflows en kunnen ze er ontdekken die binnen hun organisatie zijn gebruikt. Je kan je hub ook aanpassen met automatisaties die door andere teams al worden gebruikt, die jij dan kan kopiëren en integreren.

Opgelijst

De laatste nieuwe tool is Slack Lists. Hiermee moet het eenvoudiger worden om projecten (nieuwe producten, marketingcampagnes) en werk op te volgen en om verzoeken te behandelen. Gebruikers kunnen eigenaars toewijzen, statusupdates doen en taken bespreken.

Je kan Lists ook gebruiken om via Slack lanceringen te monitoren. Wanneer iemand wordt vermeld in Lists, krijgt die net als in andere Slack-functies, een melding. Dit moet samenwerkingen vereenvoudigen. Je kan aanvragen ook meteen aan iemand toewijzen, ze bespreken met de aanvrager en netjes afsluiten wanneer ze zijn afgehandeld.

Slack Lists

Beschikbaarheid

Slack AI en Slack Lists zullen komende winter worden gelanceerd als pilootproject. Die laatste moet ergens in 2024 algemeen beschikbaar zijn. Workflow Builders is nu al beschikbaar in betaalde pakketten, maar de prijs hangt af van welk pakket je gebruikt. De nieuwe hub komt er later deze maand aan.

Vorige maand kondigde Salesforce ook al een vernieuwd design aan voor Slack. Qua AI was er eerder ook al de aangekondigde integratie van ChatGPT in het platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home