ChatGPT komt naar Slack: laat je berichten schrijven door AI – update

Slack ChatGPT

Slack-gebruikers zullen binnenkort ChatGPT kunnen gebruiken om antwoorden te laten schrijven of conversaties samen te vatten. De integratie is nu nog beperkt beschikbaar.

In maart kondigde Salesforce Einstein GPT aan: een AI-assistent voor het portfolio die met de hulp van OpenAI werd ontwikkeld. Ook dochterbedrijf Slack plukt de vruchten van de nieuwe samenwerking tussen Salesforce en OpenAI. Net als het moederbedrijf zal de zakelijke chatapplicatie een integratie krijgen van de populaire tool ChatGPT.

lees ook

Welke plaats heeft Slack binnen Salesforce?

In één klik weer mee

De ChatGPT-app in Slack zal verschillende taken op zich nemen. Zo kan je in een handomdraai een hele conversatie laten samenvatten. Je klikt op de drie bolletjes naast een bericht en vinkt Summarize Thread aan. Deze functie kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld net terugkomt van een verlofperiode en weer onmiddellijk mee wil zijn. Hoe dat te werk gaat, zie je in de onderstaande demo van Slack.

Geen inspiratie om een antwoord te typen? Ook dit zal ChatGPT kunnen doen in Slack. Onder Summarize Thread zal je Draft Reply zien staan. Met deze functie verzint Slack o autonome basis een passend antwoord. Maar gezien de soms vreemde antwoorden die de integratie van ChatGPT in Bing oplevert, raden we aan deze toch altijd eerst na te lezen alvorens op Enter te drukken.  

lees ook

Van manipulatie tot liefdesverklaringen: lange conversaties brengen Bing in de war

Wachtlijst

Omdat dit nog experimentele functies zijn, is de ChatGPT-app voorlopig nog maar voor een beperkt publiek beschikbaar. Slack-gebruikers die geen schrik hebben voor imperfecte output, kunnen zich al op de wachtlijst laten zetten.

Door de integratie van ChatGPT in Salesforce en Slack, schakelt de adoptie van AI in ons professionele leven weer een versnelling hoger. Ook Microsoft zit niet stil. De softwarereus kondigde al AI-integraties binnen Office 365, Windows 11 en nu ook Dynamics 365 en Power Platform aan. Google werkt volop aan het alternatief genaamd Bard, maar die tool wordt voorlopig nog aan de leiband gehouden.

Slack GPT

De integratie van ChatGPT in Slack zet een stap verder. Salesforce kondigt SlackGPT: een zelfgebouwde GPT-bot die wordt toegevoegd aan de chatapplicatie. Naast berichten schrijven of conversaties samenvatten zal de generatieve AI ook content kunnen maken via Slack Canvas. Daarnaast wil Salesforce ook EinsteinGPT integreren in Slack om het chatplatform nauwer te verbinden met het CRM-portolio.


Dit artikel verscheen origineel op 08/03. Bijgewerkt op 04/05 na de aankondiging van SlackGPT.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home