Slack voegt lijstjes toe om projecten te structureren

slack ai
Bron: Slack/Salesforce

Loopt jouw organisatie voortdurend deadlines mis? Met Slack Lists zijn er geen excuses meer.

Slack, dochterbedrijf van Salesforce, kondigt de nieuwe feature Lists aan. Zoals de naam doet vermoeden, kan je met Lists lijstjes maken binnen Slack om projecten te ordenen. Slack Lists moet ervoor zorgen dat je conversaties ook worden omgezet naar concrete acties, zegt CEO Denise Dresser.

Slack verwijst naar twee studies om de noodzaak van Lists te verantwoorden. Een onderzoek uit 2021 door Wellingtone concludeerde dat slechts op één drie projecten binnen de voorziene deadline en het budget worden afgerond. Een recentere studie door Wall Street Journal wijst in de richting van een teveel aan applicaties, wat silo’s binnen de organisatie creëert.

Geen woorden maar daden

Slack wil ervoor zorgen dat je voortaan geen excuses meer hebt om je deadlines niet te halen. Bedrijven die Slack gebruiken om over projecten te discussiëren, kunnen de applicatie evengoed ook gebruiken om projecten op te volgen, beargumenteert het. Slack Lists moet voor overzicht in het project zorgen.

Slack-lijstjes bestaan uit verschillende kolommen. In de meest linkse kolom staat een korte omschrijving en vervolgens van links naar rechts de status, het prioriteitsgehalte, aan wie de taak toegewezen is en de datum waartegen die moet afgerond zijn. Voor elk individueel item in het lijstje kan een individuele thread opgestart worden, waarin je ook collega’s kan taggen om advies te vragen of de taak mee op te volgen.

slack lists
Bron: Slack

Slack rolt de lijstjes vanaf vandaag uit naar betalende klanten. De uitrol zal over enkele weken gespreid worden.

Meer dan een chat-app

Met de toevoeging van Slack Lists wordt de hand van Salesforce steeds zichtbaarder. Toen Salesforce de applicatie overnam, werd Slack nog gezien als ‘de zakelijke chat-app’. Nu wordt Slack hoe langer hoe meer een bredere hub voor samenwerking en begeeft het zich op het terrein van projectmanagement. Die evolutie zal concurrerende tools zoals Trello en Asana doen zweten, al heeft die laatste wel een origineel antwoord in huis.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home