Nieuwe look voor Slack

Slack

Het communicatieplatform Slack krijgt een vernieuwd design. Dat kondigde eigenaar Salesforce aan.

Salesforce kondigde aan dat Slack voor een aanzienlijke transformatie staat. Het vernieuwde design rolt de komende maanden uit voor gebruikers wereldwijd.

Waarom

Deze vernieuwingen moeten zorgen voor meer focus en een betere toegang tot de verschillende tools die professionals anno 2023 nodig hebben. Het zou ook makkelijker worden om doorheen het platform te navigeren.

Een eigen studie van Salesforce gaf aan dat bijna driekwart van teamleiders onder druk staat om efficiëntie in hun bedrijf te verhogen. Een ander onderzoek wees dan weer uit dat bedrijven meer dan duizend tools en applicaties gebruiken, maar dat die nog te vaak niet verbonden zijn. Dat creëert volgens Salesforce datasilo’s.

Het bedrijf is ervan overtuigd dat bedrijven efficiënter zijn als ze een plek hebben waar zowel werknemers als de tools die ze gebruiken, gecentraliseerd zitten. Dat wil Salesforce uiteraard bereiken met het nieuwe design van Slack.

Wat is er nieuw

De overkoepelende term voor deze vernieuwingen lijkt zichtbaarheid.  Zo krijgt de kolom links een update, die zou overzichtelijker moeten zijn. Vanuit de Thuis-button heb je nu toegang tot conversaties, ongelezen berichten en je conceptberichten die nog niet zijn verstuurd. Voor verschillende werkplekken, kan je daarop filteren in die Thuis-button.

Er is nu een duidelijk onderscheid tussen privé berichten en zaken als reacties, meldingen en draadjes. Met een plusicoontje begin je nu aan een nieuw bericht, maar ook een nieuw Canvas of een nieuw kanaal gaan via die weg.

lees ook

Salesforce stopt Slack-integratie in Sales Cloud

Om iets te zoeken verschuift je aandacht nu van de bovenkant van je scherm, ook naar de kolom aan de linkerkant. Nog iets dat verhuist is je profiel (met status), dat is nu terug te vinden in de linker benedenhoek.

Wanneer je het scherm voor Slack verkleint, gaat alles van berichten en notificaties en dergelijke beschikbaar zijn onder het overkoepelende Meer. Dat verandert opnieuw wanneer je je scherm weer vergroot.

Salesforce benadrukt dat deze vernieuwingen niet overal meteen zullen verschijnen. Het bedrijf rolt de update de komende maanden wereldwijd uit.

Dit nieuwe design voor Slack komt nu enkele maanden na updates als de toevoeging van AI en de functie Canvas.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home