Salesforce lanceert AI-aangedreven Life Sciences Cloud voor klinische proeven

Salesforce kondigt de algemene beschikbaarheid van de Life Sciences Cloud aan. Dat platform is ontworpen voor farmaceutische en medische technologiebedrijven en moet helpen bij de personalisering van de interactie met patiënten en zorgprofessionals.

Salesforce lanceert de Life Sciences Cloud. Dat nieuwe platform biedt moet vooral klinische proeven vereenvoudigen.

Eén van de grootste uitdagingen in klinische proeven is volgens Salesforce het werven van geschikte kandidaten, wat tot een derde van de tijd van een studie in beslag kan nemen. Het nieuwe platform versnelt dat proces door middel van AI-gestuurde werving en inschrijving van deelnemers. Onderzoekcoördinatoren kunnen patiënten snel screenen en matchen met geschikte proeven op basis van voorselectiecriteria. Dat vermindert handmatige screeningstijd en verhoogt volgens Salesforce de efficiëntie.

Het platform biedt ook de mogelijkheid om patiëntportalen te publiceren. Deze portalen maken het gemakkelijk voor geschikte patiënten om klinische proeven te ontdekken en hun interesse kenbaar te maken. Verder kunnen coördinatoren e-consent- en beoordelingsformulieren aanpassen om het inschrijfproces te stroomlijnen.

Data Cloud

De Life Sciences Cloud werkt met een Unified Data Platform, gebaseerd op de Data Cloud en MuleSoft voor Life Sciences. Dit platform verzamelt en harmoniseert gegevens uit verschillende bronnen zoals elektronische patiëntendossiers, claimsdatabases en sociale platformen. Zo kunnen organisaties patiëntprofielen creëren, die op hun beurt helpen bij het genereren van doelpopulaties voor specifieke therapieën of klinische proeven.

lees ook

Einstein Copilot voor Tableau vereenvoudigt data-analyse

Het platform biedt ook tools voor het beheren van patiëntprogramma’s tijdens klinische proeven. Zo kunnen teams strategieën ontwikkelen om patiënten eraan te herinneren hun medicatie in te nemen en de effectiviteit van deze strategieën nog tijdens de campagne analyseren.

Met de Life Sciences Cloud wil Salesforce zijn bestaande producten en expertisen verpakken op maat van een veeleisende sector. Die krijgt zo een kant- en klare suite, op maat van relevante en unieke problemen. De Life Sciences Cloud is nu algemeen beschikbaar, met verschillende functies die in de loop van 2024 en 2025 worden uitgebracht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home