Samsung demonstreert smartphonescherm dat 360° draait

Samsung vouwbaar scherm 360°
Bron: Samsung Display (via The Verge)

Krijgt de volgende generatie Galaxy Z Fold een scherm dat 360° kan draaien? Een nieuwe vouwtechnologie moet leiden tot een subtielere vouwlijn.

Het huidige ontwerp van de Samsung Galaxy Fold-reeks is gebaseerd op een U-vormige vouwbeweging die de scherm tot 180° opent. Zoals we in onze review in augustus al opmerkten, heeft dat ontwerp beperkingen. Je kan de smartphone niet volledig toevouwen wat het scherm gevoeliger maakt voor stof, en de vouwlijn in het midden van het display is zichtbaar. Die problemen zou Samsung willen aanpakken met een scherm dat 360° kan draaien.

lees ook

Samsung Galaxy Z Fold 4 review: vouwbaar wordt volwassen

The Verge kreeg een exclusieve blik op het nieuwe vouwbare scherm. Het ‘Flex In & Out’-display heeft een flexibeler scharnier waarmee je de vouwbare schermhelft 360° kan kantelen, in plaats van de gebruikelijke 180°. Dit heeft dus als voordelen dat het toestel ook netjes kan sluiten waardoor stof minder kans heeft om je scherm te vervuilen en ook de vouwlijn zou daardoor minder zichtbaar zijn.

samsung fold 360°
De nieuwe vouwbare smartphone van Samsung kan 360° kantelen. Bron: Samsung Display (via The Verge).

Galaxy Z Fold 5

Het is mogelijk dat Samsung dit ontwerp dit jaar al introduceert in het Galaxy Z Fold-vlaggenschip, dat inmiddels al aan de vijfde generatie toe is. De vouwbare smartphone van Samsung zou daarmee meer komen te lijken op concurrerende toestellen zoals de Motorola Razr (waarbij stof op het scherm het minste van je zorgen is) en de Oppo Find N.

lees ook

Oppo brengt plooibare telefoon (misschien) naar België

Al is het zeker ook geen garantie dat de Galaxy Z Fold 5 er zoveel anders uit zal zien. Samsung demonstreert al sinds 2021 baanbrekende vouwtechnologieën, die voorlopig niet uit de conceptfase lijken te geraken. Ook op vlak van laptopdisplays heeft Samsung innovatieve ideeën. Tijdens CES 2023 demonstreerde de displaytak van het bedrijf OLED-schermen die zowel kunnen uitschuiven als openvouwen.  

De Galaxy Z Fold 5 zal naar alle waarschijnlijkheid samen met de Z Flip 5 lanceren in augustus. Om die lange wachttijd te overbruggen, trakteert Samsung ons op 1 februari al op de S23-reeks. Tenzij Samsung grote verrassingen in petto heeft, zal die een ‘normaal’ display bevatten, zoals de eerste leaks van de toestellen tonen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home