Samsung kondigt Galaxy S23-reeks aan op 1 februari

Samsung stelt zijn Galaxy S23-reeks voor op één februari om 19u lokale tijd. Dit zal plaatsvinden tijdens het event Galaxy Unpacked in San Francisco, dat voor het eerst sinds de pandemie weer fysiek doorgaat.

Naar goede traditie zal Samsung in de eerste maanden van het jaar zijn nieuwste vlaggenschipmodellen uit de Galaxy S-reeks onthullen. Het bedrijf communiceert daar nu officieel de datum één februari voor. Dat was eigenlijk geen geheim meer aangezien de Colombiaanse website de mond al had voorbij gepraat. Op de website verscheen een uitnodiging voor een Unpacked-evenement op 1 februari; de drie cameralenzen in de post laten maar weinig aan de verbeelding over.

Net zoals de Galaxy S22 zal de Galaxy S23-reeks waarschijnlijk weer drie modellen tellen: een regulier model, een S23+ en de S23 Ultra. Die zouden in vier kleuropties komen: zwart, roze, lila en groen, beweert smartphonelekker SnoopyTech op Twitter. De drie modellen zouden elk een triple cameraset-up behuizen, waarin de Galaxy S23 Ultra uitpakt met een 200 MP-hoofdlens. Het basismodel en de S23+ krijgen een 50 MP-hoofdcamera.

Exit Exynos

Wat de processorkeuze betreft, pakt Samsung het vermoedelijk anders aan dit jaar. 9to5Google schrijft dat de eigen Exynoss-processor wordt afgedankt ten faveure van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, die we onder meer ook in de OnePlus 11 zullen terugzien. Voor de al gelanceerde Galaxy A14 5G maakt Samsung wel nog een verdeling tussen een Exynos- en MediaTek-processor; de Europese markt krijgt de tweede optie.

lees ook

Samsung lanceert budgetsmartphone Galaxy A14 5G

Informatie over onder meer de prijzen van de toestellen is nog niet bekend. Dit maakt Samsung dus bekend op één februari.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home