Samsung demonstreert vouwbare en uitschuifbare displays voor laptops

samsung uitschuifbaar display
Bron: Samsung Display/Intel

Samsung pakt tijdens CES 2023 uit met enkele bijzondere displaytechnologieën. Vouwen, uitschuiven, het kan niet gek genoeg voor de elektronicagigant.

Eind september hield Samsung al een bijzondere demonstratie. JS Choi, diensthoofd van Samsungs displayafdeling, toonde een 13 inch tablet die kon ‘uitschuiven’ tot een grootte van 17 inch. Het bleek geen eenmalig fantasietje te zijn van Samsung, want het uitschuifbare display zal te bewonderen zijn tijdens de technologiebeurs CES 2023 in Las Vegas, schrijft ZDNet.

lees ook

Worden ‘uitschuifbare’ displays de nieuwste trend voor laptops?

Daar stelt Samsung zelfs twee exemplaren ten toon. De ‘Flex Slidable Solo’ kan je langs één kant uitschuiven, de Slidable Duet rek je langs beide zijden horizontaal uit. Deze twee displaytechnologieën zijn bestemd voor laptops en tablets. Mogelijk kunnen we in 2023 dus al de eerste uitschuifbare laptops te zien krijgen.

Flex Hybrid

Het is niet de enige displaytechnologie waar Samsung mee uitpakt tijdens CES 2023. In de ideale wereld van Samsung moet alles kunnen vouwen, en een vouwbaar display mag dan natuurlijk niet ontbreken. De Flex Hybrid lijkt op een vouwbaar OLED-display dat Samsung in 2021 voor het eerst tentoonstelde.

In zijn normale stand meet het display 10,5 inch met een schermverhouding van 4:3. Je kan de linkerflap van het scherm toevouwen en de rechterzijde openvouwen. Zo kan het scherm maximaal uitvergroten tot 12,4 inch met schermverhouding 16:10.

Anders dan uitschuifbare schermen zijn vouwbare modellen niet meer nieuw in de laptopmarkt. Lenovo en ASUS hebben met hun Thinkpad X1 Fold en Zenbook 17 Fold al de eerste pogingen ondernomen om het concept te commercialiseren. Dergelijke toestellen zijn echter zeer duur en bedoeld voor een nichepubliek, en daar lijkt ook niet onmiddellijk verandering in te komen.

Gelukkig kan Samsung ook nog ‘gewone’ schermen maken. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant heeft zijn monitorportfolio voor 2023 al onthuld. De Viewfinity S9, een 5K-monitor voor professioneel gebruik, moet de Apple Studio Display uitdagen op de zakelijke markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home