Samsung toont Flip-smartphone met 360°-vouwcurve

samsung flip in & out
Bron: Samsung

Tijdens CES 2024 demonstreert Samsung de ‘In & Out Flip’, een smartphone die zowel naar binnen als naar buiten kan vouwen. Een nieuw design voor de Z Flip?

CES 2024 is niet alleen de ideale gelegenheid om de line-up voor het nieuwe jaar voor te stellen, maar ook om technologische snufjes te tonen die het eventueel tot een commercieel product kunnen schoppen. Tot die laatste categorie behoort de ‘In & Out Flip’, een conceptsmartphone die uit het displaylaboratorium van Samsung gerold is.

Dit toestel lijkt het op eerste zicht op de Galaxy Z Flip-smartphones van de fabrikant, maar niets is zoals het lijkt. Dit toestel kan namelijk in meerdere richtingen openvouwen tot 360°. Dit schept nieuwe mogelijkheden om een Flip-smartphone te gebruiken en neemt volgens Samsung de nood aan een coverscherm op de voorkant weg. Het kleine coverscherm op de Flip had maar weinig praktische meerwaarde.

lees ook

Samsung Galaxy Z Flip 5 review: neemt een groter coverscherm onze laatste twijfels weg?

Dit nieuwe design is ook grondig getest op duurzaamheid. Samsung claimt dat het toestel temperaturen tot -60° C kan overleven. Ook zand, water en zelfs een basketbal wist het toestel te doorstaan.

Nieuw design voor de Z Flip?

Zit een grote make-over van de Flip-smartphone in de pijplijn? Dat is lang geen zekerheid. Zoals we in de inleiding schreven, hoeven technologische snufjes die op CES gedemonstreerd worden het niet per se in een commercieel product verwerkt worden. Deze demonstratie kan evengoed dienen als voorbeeld van wat met het Flip-design mogelijk is.

De ontwikkelaars van Samsung Display bedenken wel vaker schermen die in het oog springen. Een jaar geleden toonde Samsung ook al een 360°-design voor de Fold-smartphone en ook dat heeft het nog niet op grote schaal geproduceerd. Datzelfde geldt voor de ‘Rollable Flex’: een scherm dat tot vijf keer zijn originele grootte kan uitrollen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Samsung zijn nieuwste generatie vouwbare toestellen weer in de zomer lanceren. De voorbije jaren lag de focus op het stelselmatig verbeteren van het vouwbare design, dus wie weet pakt Samsung dit jaar nog eens groots uit. Op de Galaxy S24-lijn hoeven we minder lang te wachten: de vlaggenschipreeks zal op 17 januari worden aangekondigd door Samsung.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home