Samsung Display stelt nieuw oprolbaar scherm voor

Rollable Flex is de laatste vernieuwing die wordt uitgerold door de schermenproducent van Samsung. Het flexibele scherm kan op en af worden gerold en “groeien” tot vijf keer de originele lengte.

Met de Rollable Flex ontwikkelde Samsung Display een scherm dat kan worden op- en afgerold. Dit ontwerp heeft letterlijk groeimarge en kan tot vijf keer de originele lengte bereiken. Het prototype werd voorgesteld tijdens SID Display Week, de specialisatiebeurs die momenteel in Los Angeles loopt.

Praktisch

Oorspronkelijk is het scherm 49mm hoog, maar volledig uitgerold kan het een lengte van 254,4mm bereiken. Het op- en afrollen gebeurt langs een cilindervormige as. Je kan het bijna zien als de moderne versie van een oude perkamentrol.

Wanneer het is opgerold doet het dienst als een gewoon draagbaar scherm, vergelijkbaar met een kleinere tablet of dat van een mini laptop. Volledig uitgerold kan de Rollable Flex gerust dienst doen als een heuse monitor. Dit maakt een scherm van toch enige grootte plots veel makkelijker te transporteren.

De ontwikkelaars van Samsung Display bedenken wel vaker schermen die – figuurlijk – in het oog springen; zo werd begin dit jaar nog een smartphonescherm voorgesteld dat 360° kan draaien.

lees ook

Dit OLED-scherm heeft ‘vloeibare’ knoppen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home