Salesforce verwacht einde van 9 tot 5-werkdag

Salesforce maakt het mogelijk voor zijn werknemers om ook na de pandemie volledig of gedeeltelijk vanuit huis te werken. Ook worden werktijden een stuk flexibeler. Met dat nieuwe beleid sluit Salesforce zich aan bij andere techgiganten in Silicon Valley, zoals Facebook en Microsoft. 

“De 9 tot 5-werkdag is dood”, schrijft Salesforce in een blog. Medewerkers kunnen uit drie categorieën kiezen die bepalen hoe vaak ze – zodra het veilig is – weer terugkeren naar het kantoor. Deze drie categorieën zijn: volledig remote, flex en op kantoor. 

De flex categorie betekent dat medewerkers één tot drie dagen per week naar kantoor komen, vaak alleen om samen te werken in een team, meetings met klanten en presentaties. Salesforce verwacht dat de meeste medewerkers in deze categorie vallen. 

Volledig remote betekent dat medewerkers enkel in heel zeldzame situaties naar kantoor komen. Salesforce verwacht dat maar een heel klein deel van het personeel nog volledig op kantoor zal werken. Dit zijn vooral medewerkers in functies waarvoor het nodig is om vijf dagen per week tijdens kantoortijden op kantoor te zijn.

Doordat een deel van de Salesforce medewerkers voortaan volledig vanuit huis kan werken, kan het bedrijf nu ook talenten aantrekken die niet in het centrum van San Francisco of New York wonen. 

Strikt acht uur werken is niet meer van deze tijd

“Nu we een nieuw jaar ingaan, moeten we verdergaan met behendigheid, creativiteit en een beginners-mindset. Daaronder valt ook hoe we onze cultuur koesteren”, is te lezen op de blog van Salesforce. 

“Een betrokken werkomgeving is niet meer beperkt tot een bureau in onze torens. De personeelservaring draait om meer dan pingpongtafels en snacks”, schrijft Brent Hyder, chief people officer bij Salesforce. “In een wereld die altijd ‘aan’ staat en altijd verbonden is, is het niet langer logisch om van werknemers te verwachten dat ze shifts van acht uur draaien en hun werk succesvol uitvoeren”.

“Of je nu een wereldwijd team moet managen over verschillende tijdzones, een project-based rol hebt die drukker of minder druk is afhankelijk van het seizoen of simpelweg persoonlijke en professionele verplichtingen op een dag moet managen, werknemers hebben flexibiliteit nodig om hun werk goed te volbrengen”, aldus Hyder.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home