ReMarkable lanceert nieuwe flinterdunne e-paper tablet met stylus

remarkable 2

Na een succesvolle crowdfundingcampagne eind 2016 en de lancering van zijn eerste e-paper tablet in 2017, is reMarkable klaar voor de volgende stap. ReMarkable 2 wordt een stuk dunner en krijgt een optionele stylus met een ingebouwde gom aan de achterkant.

De reMarkable-tablet ziet eruit als een gewone tablet, maar maakt gebruik van E Ink-technologie. Het resultaat is een zwart-witscherm dat geen backlight nodig heeft om tekst of beeld te tonen. Identiek aan een Kindle of andere e-reader, maar dan in XXL-formaat met een actieve stylus om notities te nemen.

Sinds de lancering van de eerste reMarkable-tablet heeft het merk drie jaar gewerkt aan een opvolger, die een aantal verbeteringen doorvoert. De belangrijkste van allemaal is een grotere batterij (3.000 mAh). Hiermee gaat de tablet drie keer langer mee dan de eerste versie. Voortaan kan je twee weken werken zonder laden of blijft de tablet 90 dagen stand-by.

Twee pennen: met of zonder gom

Andere verbeteringen zijn USB-C-connectiviteit, een dualcore ARM-chip en een veel dunner profiel. De tablet is nu amper 4,7 millimeter ‘dik’, zowat 2 millimeter dunner dan zijn voorganger. Dat is een pak dunner vergeleken met de Apple iPad Pro die vandaag beschikbaar is.

remarkable 2

ReMarkable heeft verder ook de latency aangepakt tussen het schrijven met de stylus en het digitale resultaat. Waar de voorganger een kleine vertraging van 40 milliseconden noteert, mikt ReMarkable 2 op een halvering naar 20 milliseconden. Het gebruikt hiervoor eigen ontwikkelde hardware en software om het e-paper scherm sneller te laten reageren.

Verder blijft het 10,3 inch schermformaat identiek en verandert ook de resolutie van 1.872 x 1.404 pixels (226 DPI) niet. Er zijn deze keer twee digitale pennen beschikbaar. De standaardpen (59 euro) doet dienst als actieve stylus en is grijs. De zwarte pen met digitale gom achteraan kost 99 euro en weegt met zijn 19 gram 4 gram meer dan de klassieke variant. Beide pennen gebruiken Wacom-technologie en moeten niet worden opgeladen.

100.000 tablets verkocht

De software op de tablet biedt handschriftherkenning en kan die met een druk op de knop digitaliseren (ondersteuning voor 33 talen, inclusief Nederlands). Er is een cloudfunctie waarbij je alle notities op elk type toestel kan raadplegen. Een veelgevraagde functie wordt met ReMarkable 2 eindelijk toegevoegd: online artikelen bewaren. Ze gebruiken hiervoor hun eigen Chrome-plug-in, die de webpagina herschikt voor een betere leesbaarheid en daarna doorstuurt.

remarkable 2

ReMarkable heeft tot op vandaag meer dan 100.000 tablets verkocht en heeft recent een investeringsronde van 15 miljoen dollar succesvol afgerond. Vermoedelijk zal het bedrijf dat geld gebruiken om deze tablet te lanceren.

De reMarkable 2 kost 399 euro en kan vandaag worden besteld. De eerste units worden vanaf juli geleverd. Naast de twee stylus-varianten heb je de keuze uit een sleeve of een magnetische hoes om de tablet te beschermen. Wie nu de pre-order plaatst, krijgt een gratis stylus, sleeve en verzending naar België.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home