Proximus stopt Wifi 6 en mesh in nieuwe modem

proximus

De Proximus Internet Box wordt voortaan standaard geleverd met Wifi 6 en biedt ondersteuning voor mesh-technologie. Proximus Flex Fiber-klanten krijgen de primeur.

Vanaf begin mei start Proximus met de levering van nieuwe modems die Wifi 6 en mesh ondersteunen. De verbeterde ‘Internet Box’ biedt ook voor het eerst ondersteuning voor WPA3 om je wifinetwerk beter te beveiligen. Het energieverbruik ligt gemiddeld 24 procent lager dan de vorige modem. Tot slot is de behuizing van de nieuwe modem gemaakt uit 100 procent gerecycleerd plastic en kan Proximus het toestel na zijn levensduur eenvoudig herstellen of recycleren.

lees ook

Veiligere wifi: de voordelen en valkuilen van WPA3

De hogere wifi-snelheid was broodnodig volgens Proximus om de nieuwe glasvezelabonnementen te maximaliseren. In combinatie met slimme wifi-repeaters van de provider kan je handig via mesh een grotere ruimte van snel draadloos internet voorzien. De standaardintegratie van mesh in de nieuwe modem is welkom: volgens Proximus is de vraag naar wifi-repeaters de afgelopen twee jaar bijna verdubbeld. Bijna de helft van de klanten heeft er minstens één in huis.

Volgens een onderzoek van Proximus heeft een klant gemiddeld 21 wifitoestellen in huis. Wifi 6-technologie helpt om al die toestellen van snel internet te voorzien door meer streams richting 2,4 GHz- en 5 GHz-banden te sturen. Belangrijke kanttekening: je smartphone, laptop of ander toestel moet ook Wifi 6 ondersteunen om de technologie te maximaliseren.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

Proximus Flex Fiber eerst

Wie onmiddellijk zo’n nieuwe modem wil en al Proximus-klant is of het wil worden, moet even geduld uitoefenen. De Flex Fiber-klanten krijgen als eerste de nieuwe modem geleverd. Guillaume Boutin, CEO van Proximus: “Geleidelijk aan wordt de modem ook toegevoegd aan onze andere aanbiedingen, zodat al onze klanten er op termijn van kunnen genieten.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home