Microsoft en Proximus gaan strategische samenwerking aan

Proximus

Microsoft en Proximus sluiten een vijfjarig strategisch partnerschap. Digitale communicatie, cloud en generatieve AI zijn de drie kerningrediënten.

Proximus verkondigt dat het zijn ja-woord heeft gegeven aan Microsoft voor een strategische samenwerking. Beide bedrijven doen dat met volle overtuiging, want ze sluiten meteen een verbintenis voor vijf jaar. Het nieuwe partnerschap stelt beide bedrijven in staat hun expertise en producten te benutten door gebruik te maken van AI-applicaties en oplossingen.

Digitale communicatie, cloud en AI

De samenwerking richt zich op twee technologische domeinen:

  • Communicatie en digitale identiteit: De samenwerking zal de ontwikkeling van communicatieplatformdiensten bevorderen. Proximus legt de expertise van haar dochterondernemingen Telesign en Route Mobile op het gebied van CPaaS en digitale identiteit, ondersteund door de wereldwijde netwerken van BICS, mee in de weegschaal.
  • Cloud en AI: Proximus gaat zijn belangrijkste platformen migreren naar de Azure-clouddiensten van Microsoft. Het GenAI-aanbod van Microsoft mag uiteraard ook niet ontbreken.

Proximus verstevigt ook zijn positie als erkende reseller van Microsoft-diensten.

“Dit strategisch partnerschap bevestigt de gemeenschappelijke visie van Microsoft en Proximus wanneer het erop aankomt de kracht van innovatie te benutten via cloudapplicaties en AI. Onze gezamenlijke sterktes zullen technologische innovatie aansturen ten voordele van onze partners, klanten en de samenleving in haar geheel”, zegt Marijke Schroos, General Manager voor Microsoft in de Benelux.

Soevereine cloud

Microsoft en Proximus zijn geen onbekende voor elkaar. Sinds 2022 bouwden ze samen een soeverein cloudaanbod uit, waarbij Proximus het verlengstuk is voor bedrijven die willen intekenen bij Microsoft, maar hun data binnen België willen houden. Proximus brengt nu Thales mee in dat aanbod.

Het nieuwe soevereine cloudaanbod combineert het Microsoft Cloud for Sovereignty-platform met de end-to-end Data Protection-oplossing gebaseerd op Thales CipherTrust en Tiber Trust Security ontworpen door Intel. Deze extra encryptielaag die bovenop de Microsoft-cloud wordt gelegd, is een belangrijke stap richting de ontwikkeling van een volwaardige soevereine cloud, zegt Proximus.


Dit artikel verscheen origineel op 27 juni. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home