Panasonic verbetert modulaire Toughbook 55 met nieuwe hardware

Panasonic-FZ-55

De opgefriste versie van de Panasonic Toughbook 55 biedt ruimte voor nieuwe 11de generatie Intel-chips, een NVMe OPAL SSD met realtime versleuteling en modulaire extra’s zoals een smartcardlezer, vingerafdrukscanner of optisch station.

Twee jaar geleden kondigde Panasonic de Toughbook 55 aan, een semi-rugged laptop met een betere batterij dan zijn voorganger. Vooral de modulariteit sprong destijds in het oog. De opgefriste versie van de Panasonic Toughbook 55 (FZ-55) bouwt daarop verder met de nieuwste 11de generatie Intel-chips en een SSD die in realtime informatie versleutelt. Volgens Panasonic zijn de prestaties voor veeleisende applicaties zoals CAD gestegen tot 19 procent.

De toestellen krijgen Wifi 6 en Bluetooth 5.1 aan boord, evenals USB-C met Thunderbolt 4-ondersteuning. Wie dat wenst, kan dualsim als optie kiezen via eSIM en 4G. Qua scherm kan je kiezen uit HD, Full HD en Full HD met aanraakscherm. De batterij gaat tot 19 uur mee, maar kan worden verdubbeld met een hot-swappable tweede batterij.

Panasonic-FZ-55

Modulaire componenten

Wat betreft modulariteit kan je de Panasonic Toughbook 55 configureren met een aantal modules die je kan in- en uitklikken. Denk daarbij aan een smartcardlezer, extra opslag of een optisch station. Aan de voorzijde is er ook een uitbreidingspoort om snel een vingerafdruklezer, HF-RFID- of smartcardlezer toe te voegen. Alle modules van de eerste generatie Toughbook 55-modellen zijn nu ook opnieuw compatibel.

De semi-rugged laptop weegt 2,08 kg en is 32,8 mm dik, wat opvallend weinig is voor een toestel dat tegen schokken en vallen bestand is. Het toestel is IP53-gecertificeerd tegen stof- en waterspatten en kan een val tot 91 cm hoogte verwerken volgens de MIL-STD-810H-test.

De nieuwste versie van de Panasonic ToughBook 55 (FZ-55) is vanaf nu verkrijgbaar en start vanaf 1.988 euro excl. btw. Elk toestel wordt geleverd met drie jaar garantie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home