Oppo lanceert nieuwe budgetsmartphone A78 5G in België

oppo a78 5g
Bron: Oppo

Oppo breidt de budgetvriendelijke line-up uit met de A78 5G. Die biedt onder meer 33W snelladen voor een prijskaartje van minder dan 300 euro (incl. btw).

De Oppo A78 5G is het nieuwe budgettoestel van de fabrikant. De smartphone lanceerde begin januari en heeft nu ook in onze contreien bereikt. De A-reeks heeft niet dezelfde grandeur als de Find X- of de Reno-reeks, maar staat voor degelijke specificaties aan een nog degelijkere prijs. Dat getuigt bijvoorbeeld het 6,65 inch HD+-display (720 x 1612 pixels) met 90 Hz verversingssnelheid.

Onder de motorkap vinden we een MediaTek Dimensity 700-processor, een gebruikelijke keuze van de fabrikant voor de budgetlijn. De configuratie die in België beschikbaar is bedraagt 4GB RAM en 128GB opslag. De opslag is met een externe microSD-kaart uit te breiden tot 1 TB, het werkgeheugen kan met de RAM Expansion-technologie tot 4 GB virtueel worden uitgebreid.

Oppo maakt van snelladen zijn missie en bij de A78 5G krijg je een 33W-lader meegeleverd. Dat is minder spectaculair dan de Find X5 Pro, maar je laadt het toestel toch in een goed uurtje op. Eens opgeladen, kan je volgens de fabrikant 22,85 uur aan een stuk bellen vooraleer de 5000 mAh-batterij helemaal leegloopt.

Wie al eens graag een foto neemt met de smartphone, kan gebruik maken van de 50 MP-hoofdcamera, die met een slim softwaretrucje de resolutie kan optrekken tot 108 MP. De hoofdcamera wordt vergezeld van een 2 MP-dieptecamera voor het nemen van foto’s met een bokeh-effect, al kan je van een lens met deze resolutie geen mirakels verwachten. Datzelfde geldt voor de 8 MP frontcamera.

oppo a78 blauw
Bron: Oppo

Prijs en beschikbaarheid

De Oppo A78 5G is vanaf vandaag beschikbaar via de webwinkel van de fabrikant of erkende retailers. De adviesprijs voor de basisconfiguratie (4 GB + 128 GB) bedraagt 295 euro (incl. btw). Beschikbare kleuropties zijn zwart of lichtblauw. Uit de doos komt de smartphone met ColorOS 13.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home