Oculus for Business biedt nu enkel de Oculus Quest aan in België

oculus quest

Oculus heeft zijn zakelijk aanbod aan VR-headsets aangepast. De Oculus Go, de allereerste standalone VR-bril van de fabrikant, wordt niet langer als een zakelijke oplossing verkocht. Alle focus gaat nu naar de Oculus Quest, de veel krachtigere opvolger van de Oculus Go.

Midden vorig jaar kondigde Oculus een zakelijk platform aan voor wie professioneel aan de slag wil gaan met virtual reality. Facebook, eigenaar van Oculus, deelde op zijn F8 2019-conferentie de eerste details van het zakelijk programma. Later op het jaar volgden meer details rond de enterpriseversie van de Oculus Go en Oculus Quest voor respectievelijk 599 dollar en 999 dollar.

Nog voor de officiële brede lancering van het aanbod (vandaag nog in béta), schrapt Oculus de Go-versie en biedt het enkel nog de Oculus Quest aan. De Oculus Go is nergens meer zichtbaar op de zakelijke website van Oculus.

Oculus Go

De fabrikant geeft op het eerste zicht geen extra informatie rond de verwijdering van zijn instapvriendelijke Oculus Go VR-bril, maar de FAQ-pagina beantwoordt de vraag kort en bondig. Volgens hen werd tijdens de bétaperiode onmiddellijk duidelijk dat de Oculus Quest met zijn hogere grafische capaciteit de beste oplossing is voor zakelijke VR-noden.

De Oculus Go is enkel een interessante VR-bril voor mediaconsumptie aan een interessant prijskaartje en voor iedereen die net met VR start. De fabrikant biedt het toestel nog steeds aan met een enterprise-licentie voor commercieel gebruik en enterprise verlengde garantie (twee jaar) met snelle omwisselingen bij defecten. Enkel de Oculus for Business-software is niet beschikbaar voor de Oculus Go.

Oculus Quest

Het grote verschil tussen de Oculus Go en Quest is de extra rekenkracht en uitgebreide tracking. De Oculus Go ondersteunt 3DoF (Degrees of Freedom): je hoofd links en rechts draaien, links en rechts kantelen en voor en achter kantelen. Elke beweging met je hoofd dus.

De Oculus Quest ondersteunt 6DoF zodat: alle drie bewegingen met je hoofd alsook bewegingen doorheen de beschikbare ruimte (x-, y- en z-as) en handtracking (al dan niet door middel van controllers). Hiermee kunnen bedrijven veel accurater simulaties doorlopen om bijvoorbeeld werknemers te trainen. De extra rekenkracht zorgt er dan weer voor dat alles visueel mooier en vooral realistischer in beeld wordt gebracht voor een betere beleving. Sinds kort kan je de Oculus Quest ook op een PC aansluiten via USB-C om, weliswaar bekabeld, nog meer rekenkracht ter beschikking te hebben.

Wie wil kan zich inschrijven in de bétafase van Oculus for Business met de Oculus Quest (128 GB opslag). In de prijs zit een Oculus for Business-softwarelicentie voor twaalf maanden. Daarna betaal je jaarlijks 180 dollar. België is een van de eerste landen waarin het aanbod wordt gelanceerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home