HMD Global lanceert Nokia XR20 als eerste rugged smartphone

Nokia XR20

De Nokia XR20 is waterdicht en kan tegen een flink stootje. Het toestel heeft drie jaar garantie, waaronder één jaar op het scherm, en krijgt gegarandeerd vier jaar maandelijkse beveiligingsupdates.

Met de Nokia XR20 lanceert HMD Global zijn eerste rugged smartphone sinds het de Nokia-licentie in huis haalde in 2016. Het stevige chassis is valbestendig tot op 1,8 meter hoogte en waterbestendig tot 1 uur onder water. Daarnaast heeft de smartphone ook de Mil-STD-810H-test doorstaan. Lees hier wat die certificering specifiek inhoudt.

De Nokia XR20 krijgt achteraan twee camera’s, een 48 MP hoofdcamera en een 13 MP groothoekvariant. Vooraan is er een 8 MP-camera beschikbaar om te videobellen. Het grote 6,67 inchscherm kan je speciaal configureren dat het ook bruikbaar is met dikke handschoenen of in de regen. Binnenin zit een Qualcomm Snapdragon 480, een 5G-compatibele chipset, en een 4.630 mAh-batterij.

Nokia XR20

De smartphone ondersteunt dualsim. Wie de interne opslag wil uitbreiden, moet wel een simslot opofferen voor de microSD geheugenkaart. Draadloos laden tot 15 watt wordt ondersteunt, via de kabel kan je aan 18 watt laden. Enkel de USB-C-kabel zit in de doos, de oplader niet.

1 jaar schermgarantie

Omwille van de zakelijk focus krijgt de Nokia XR20 vier jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates, drie jaar lang OS-updates en een verlengde garantie van drie jaar. Daar bovenop geeft HMD Global nog één jaar garantie op het valbestendige Corning Gorilla Glass Victus-scherm. Mocht die binnen het jaar onverwacht breken, dan wordt het scherm gratis vervangen.

lees ook

HMD Global frist Nokia-lijn op met nieuwe X- en G-modellen

De Nokia XR20 is nu beschikbaar in zowel blauw als grijs. De versie met 4 GB RAM en 64 GB opslag kost 499 euro. Wie meer wil, kan kiezen voor 6 GB RAM en 128 GB opslag aan 569 euro. Prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home