Nieuwe Windows-patch wist nu wel elk bestand bij een pc reset

onedrive

Een fout in OneDrive zorgde ervoor dat sommige data na een reset nog beschikbaar was. De recentste patch voor Windows 11 en Windows 10 lost het probleem eindelijk op.

Vorige week meldde Microsoft een opvallend probleem: niet alle bestanden werden gewist wanneer je Windows opnieuw instelt. Zowel Windows 10 als Windows 11 vielen ten prooi.

De fout situeert zich in de OneDrive cloudopslagdienst die lokaal gesynchroniseerde bestanden niet wist. Die komen in de Windows.old-map terecht en zijn daarna zichtbaar voor de nieuwe gebruiker. Bestanden die enkel in de cloud van OneDrive staan, staan niet fysiek op de pc en zijn niet geaffecteerd.

Ondertussen rolt Microsoft de patch uit naar alle gebruikers om dit probleem te mitigeren. Wie twijfelt en net zijn of haar pc wil resetten, kan de patch ook manueel downloaden:

Microsoft meldt wel dat het tot zeven dagen na de installatie van de patch kan duren om het probleem helemaal op te lossen. Wie twijfelt kan voor de zekerheid deze oplossing hanteren: ontkoppel je OneDrive-account voor je een reset uitvoert of verwijder OneDrive. Microsoft heeft hiervoor een handige gids uitgeschreven.

lees ook

Installeer Windows 11 nu ook eenvoudig op niet-compatibele pc’s

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home