Nieuwe TweetDeck is nu echt betalend

x api's gratis

Het zat er al even aan te komen, maar XPro (tot voor kort gekend als TweetDeck) komt nu echt achter een betaalmuur te zitten.

Via het Suppoort-kanaal was het begin vorige maand al aangekondigd, maar het onlangs tot XPro herdoopte TweetDeck is nu enkel nog beschikbaar voor geverifieerde, ergo betalende, X-gebruikers. De deadline is nog een beetje opgeschoven, maar dertig dagen is bij het platform onder Elon Musk sowieso een eeuwigheid, er kan steeds nog veel veranderen op die tijd.

Evolutie

Tweetdeck begon in 2008 als een kleine start-up in Londen. Het gold toen nog echt als een derde partij-applicatie voor sommige sociale media, waaronder Twitter. Daar kregen ze de steeds populairder wordende app op de radar en in 2011 kocht het platform de app voor toen veertig miljoen dollar.

Sinds zijn overname van wat tot voor kort Twitter was, heeft Musk al heel wat veranderingen doorgevoerd. Het is een eufemisme om te zeggen dat die niet allemaal op gejuich zijn onthaald. Zo is TweetDeck onlangs omgevormd tot XPro en nu dus bovendien niet meer gratis.

lees ook

Lancering Threads escaleert in juridisch gevecht tussen Twitter en Meta

Slecht nieuws voor pro’s

Sociale media-“goeroe” Matt Navara was één van de mensen die de ontdekking deelde met zijn volgers. XPro is nu dan wel beschikbaar voor eender wie die ervoor kiest om Blue te worden, maar die Pro staat daar op zich niet voor niets.

De gratis app was altijd al populair bij professionals, omdat TweetDeck het makkelijk maakte om verschillende accounts tegelijk te monitoren. Dat hield bijvoorbeeld ook in dat je posts kon inplannen voor verschillende accounts, via één enkele plaats. Het zal dus uitkijken worden hoeveel professionele accounts nu overstag gaan en beginnen betalen voor X, om toch gebruik te kunnen blijven maken van deze functies.

Het lijkt wel of er elke week een nieuwe aankondiging of functie te rapen valt bij X. Cijfermatig bekeken zou dat best wel eens het gemiddelde kunnen zijn, sinds de overname door Musk. Vorige week zette het platform een volgende stap in de uitbreiding van zijn activiteiten: het bedrijf kondigde aan dat het binnenkort videocalls mogelijk maakt. Eerder kwam de nieuwe versie van Notes bovendrijven, met Articles kunnen gebruikers in de toekomst teksten publiceren ter grootte van een volwaardig boek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home