Twitter werkt verder aan functie voor lange artikels

twitter datalek

Articles is een nieuwe functie op Twitter, waarmee gebruikers langere teksten gaan kunnen publiceren.

Geselecteerde gebruikers konden al genieten van Twitter Notes, een format om langere teksten te publiceren. Daar heeft Twitter nu Articles van gemaakt en de functie gaat uitbreiden.

Bevestigd door de baas

Taiwanees journalist Fausto Chou had de verandering opgemerkt op Twitter, uiteraard en eigenaar Elon Musk bevestigde de verandering. Musk gaf aan dat de functie niet alleen de mogelijkheid biedt om langere teksten te publiceren, desnoods een volwaardig boek, maar dat gebruikers verschillende media gaan kunnen combineren.

Genoteerd

Vorig jaar introduceerde Twitter de functie al als Notes, exact om uitgebreide teksten te posten. Die was toen beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Ghana. Dat is duidelijk ook uitgebreid, aangezien Chou opereert vanuit Taiwan.

lees ook

Twitter vervangt kapotte Tweetdeck met nieuwe (betaalde) versie

Beperkt gebruik

Articles zit nu duidelijk nog in een testfase en nog steeds voor geselecteerde gebruikers, het is niet geweten wanneer (of) de functie beschikbaar gaat zijn voor het grote publiek. Onze redactie polste alvast bij een Belgische gebruiker met een blauw vinkje en die kon bevestigen dat zij nog geen toegang heeft tot Articles.

Betalende gebruikers kunnen al even langere video’s publiceren en ook langere tweets waren al een optie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home