Twitter vervangt kapotte Tweetdeck met nieuwe (betaalde) versie

twitter tweetdeck kapot

Twitter rolt een nieuwe versie van Tweetdeck uit. Gebruikers kunnen die dertig dagen gratis proberen alvorens het een exclusieve functie voor betalende gebruikers wordt.

De Tweetdeck-functionaliteit lag er enkele dagen uit. Een aanpassing in het aantal tweets dat gebruikers per dag kunnen bekijken, ingevoerd door Elon Musk, liep niet helemaal zoals gepland. Twitter kondigt per tweet (uiteraard) aan dat er een nieuwe versie van Tweetdeck beschikbaar is.

Hoewel de nieuwe versie nog officieel de naam ‘preview’ draagt, gaat het wel degelijk om de enige performante versie. Via de originele versie kunnen gebruikers zich inschrijven voor de nieuwe versie. Een medewerker van het bedrijf reageert in de reacties op de post dat op termijn alle gebruikers zullen worden overgezet op de nieuwe versie.

Tweetdeck is een tool waar je onder andere meerdere accounts mee kan beheren, tweets inplannen en ‘tweetverzamelingen’ kan aanmaken. De meeste functies zijn opnieuw hersteld in de previewversie.

Exclusief voor Blue

Er is wel een maar. Twitter laat weten dat Tweetdeck op termijn een exclusieve functie voor betalende Blue-abonnees dreigt te worden. Die wijzigingen zouden al vanaf augustus kunnen ingaan. Alle gebruikers krijgen nu dertig dagen toegang tot de previewversie van Tweetdeck, maar nadien zullen ze dus mogelijk het felbegeerde blauwe vinkje moeten kunnen tonen om de tool nog te mogen gebruiken.

Een wijziging die mogelijk weer niet in goede aarde zal vallen bij het Twitter-gebruikersbestand. Elon Musk heeft Twitter overgekocht met als doel het platform winstgevender te maken en daarbij schuwt hij de grove middelen niet. Eerder nam hij al de onpopulaire maatregel om Twitter-api’s betalend te maken, tegen een flinke prijs van 5.000 dollar per maand. Voor dat bedrag krijgen ontwikkelaars toegang tot krakkemikkige api’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home