Cegeka Groep lanceert Nexuzhealth-versie voor thuisverpleegkundigen

Nexuzhealth pro maakt deel uit van het gecentraliseerd elektronisch patiëntendossier (EPD) van Nexuzhealth

Met de nieuwe software voor thuisverpleegkundigen wil Nexuzhealth (onderdeel van de Cegeka Groep) de samenwerking tussen thuisverpleegkundigen, huisartsen en ziekenhuizen gemakkelijker en efficiënter laten verlopen. Het centraal dossier resulteert in een completer beeld van de patiëntengegevens en biedt zo mogelijkheden om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. 

Dankzij enkele lopende contracten met partners zal bijna 30 procent van de Vlaamse thuisverpleegkundigen met Nexuzhealth pro werken. Vóór het einde van dit jaar zullen al bijna 2.200 thuisverpleegkundigen opgestart zijn.

Dankzij nexuzhealth pro voor thuisverpleegkundigen zijn zorgverleners altijd op de hoogte van de meest recente patiëntinformatie, kunnen ze communiceren met andere zorgverleners en krijgen ze ondersteuning bij hun administratie. Zo zijn bijvoorbeeld diagnoses gesteld door de huisarts of aanpassingen in het medicatieschema meteen zichtbaar voor de thuisverpleegkundige.

Ook laboresultaten of wondzorgverslagen kunnen eenvoudig uitgewisseld worden. Wanneer een verpleegkundige de parameters van de patiënt neemt of een pijnregistratie doet, zullen deze gegevens ook meteen door de huisarts kunnen worden opgevolgd.  

lees ook

Cegeka bouwt digitaal plan om samenwerking tussen zorgwerkers aan te moedigen

De software communiceert naadloos met allerlei eHealth-diensten zoals de hubs, Vitalink, eHealthBox of MyCareNet. Nexuzhealth pro is een cloudapplicatie, zodat thuisverpleegkundigen via een webbrowser of mobiele app toegang hebben tot alle informatie.

Vandaag werkt al meer dan 20 procent van de Belgische zorginstellingen en zorgverleners met het EPD. Nexuzhealth zag het levenslicht in 2016 in een samenwerking tussen UZ Leuven en Cegeka.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home