Cegeka neemt CTG over

cegeka

Het Belgische IT-concern Cegeka verwelkomt een nieuw lid in zijn veelkoppige familie. Cegeka kondigt de overname van het Amerikaanse CTG aan.

Cegeka legt 10,5 dollar per aandeel neer om CTG binnen te lijven, wat neerkomt op een totale overnameprijs van 170 miljoen dollar. Het gaat om een totale overname waarbij Cegeka alle openstaande aandelen van het dochterbedrijf in handen krigt. De transactie zal naar alle verwachting nog in de loop van dit jaar kunnen worden afgerond. Cegeka doet hiermee gouden zaken aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

CTG, een afkorting voor Computer Task Group, is een IT-dienstverlener met oplossingen voor digitale transformatie. Ze focust zich voornamelijk op een aantal specifieke sectoren: healthcare, finance, manufacturing en overheid. Het Amerikaanse bedrijf was al actief in de Belux en Frankrijk. Samen zullen Cegeka en CTG klanten in Europa en Noord-Amerika bedienen.

Globale grootmacht

Door deze nieuwe overname groeit Cegeka stilaan uit van een Europese naar een globale grootspeler in de IT-industrie. De toevoeging van CTG tilt de jaaromzet van de gehele groep wellicht naar 1,4 miljard euro in 2024. Cegeka zal ook meer dan 9.000 medewerkers tellen, die verspreid zitten over 18 verschillende landen. Naast de Benelux en de Verenigde Staten heeft het bedrijf met hoofdzetel in Hasselt ook dochters in Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Moldavië, Italië, Tsjechië, Slovakije, Zweden en Griekenland.

lees ook

Cegeka Groep lanceert Nexuzhealth-versie voor thuisverpleegkundigen

Maar de honger en ambitie van het bedrijf is nog lang niet gestild, verzekert CEO Stijn Bijnens. “We zien deze acquisitie als een volgende stap in de aanhoudende groei van ons bedrijf. We hebben met CTG een partner gevonden die complementariteit biedt met het klanten- en dienstenportfolio van Cegeka”.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home