Cegeka vereenvoudigt cloud-native ontwikkeling met KubePort

Cegeka lanceert managed containerplatform KubePort, ontworpen om cloud-native ontwikkeling te vergemakkelijken en een DevSecOps-aanpak te ondersteunen.

Cegeka lanceert KubePort: een managed containerplatform dat is ontworpen om de complexiteit van cloud-native softwareontwikkeling te verminderen en tegelijkertijd veiligheid en compliance te waarborgen. De oplossing zou op maat zijn van organisaties die een DevSecOps-aanpak hanteren. Dat buzzwoord lijkt vooral betrekking te hebben op de aanwezigheid van security-tools in het containerplatform.

Vereenvoudiging van cloud-native development

KubePort moet een brede oplossing zijn die ondersteuning biedt op verschillende niveaus van de IT-stack, waaronder infrastructuur, containerplatform en cloud-native tooling. Het platform is cloud-agnostisch en kan dus functioneren op zowel publieke als private cloudomgevingen. Cegeka gebruikt standaard-tooling en frameworks. Er is ook een on-premises-luik.

Cegeka voorziet en beheert:

  • De infrastructuur, zowel lokaal als in de cloud
  • Container-orkestratie met Kubernetes, observatietools, load balancer, firewall, opslag…
  • Cloud-native tooling met CI/CD-tools, oplossingen voor geavanceerde observatie, beveiliging en ondersteuning.

In het KubePort-platform zitten een heleboel populaire tools, maar Cegeka kan indien gewenst ook andere oplossingen integreren en beheren. Cegeka wil bedrijven vooral de optie geven om beroep te doen op het platform engineering-team van KubePort zelf. Door dat stuk beheer over te nemen, kunnen IT’ers in organisaties zich focussen op ontwikkeling van software die een rechtstreekse meerwaarde biedt.

Gaetan Willems, Global Director Hybrid Cloud bij Cegeka, verwijst naar een voorspelling van Gartner die stelt dat platform engineering een sleutelrol zal spelen in de strategische technologietrends voor 2024. Het gebruik van KubePort stelt organisaties volgens hem in staat om innovatief te blijven zonder de overhead van een intern platform engineering team.

Cegeka positioneert KubePort als een belangrijke tool voor organisaties die hun softwareontwikkelingsprocessen willen optimaliseren en hun concurrentiepositie willen versterken door zich te concentreren op hun kernactiviteiten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home