Mysterie rond aankondiging Apple: nieuwe MacBook Pro op komst?

mysterie apple

Apple kondigt mogelijk vanavond al nieuwe producten aan. Wat we mogen verwachten is nog onbekend, maar de meest logische gok lijken de MacBook M2 Pro M2 Max.

Apple gaat vanavond zijn eerste productlancering van 2023 houden. Dat beweren de loyale volgers van het bedrijf en waar rook is, is vaak ook vuur. Wat Apple dan precies gaat aankondigen is echter nog een groot vraagteken, maar 9to5Mac meent te weten dat we Mac-nieuws mogen verwachten. Daar zal niet al te veel poespas bij komen; gewoon een persbericht en klaar.

Als we mee zouden moeten doen aan de pronostiek, dan gokken wij dat Apple straks de langverwachte nieuwe MacBook Pro-modellen gaat lanceren, die eigenlijk al voor eind 2022 op de planning stonden. De line-up bestaat uit een 14 inch- en 16 inch-model en voor de processor heb je keuze tussen een M2 Pro of M2 Max. Dat zijn geüpgradede versies van de M2-chip die in 2021 lanceerde met meer kernen en geheugen.

Uitstel tot de zomer, of toch niet?

Nog maar een paar dagen geleden schreven we dat Apple deze nieuwe MacBook Pro-toestellen zou uitstellen tot aan de zomer. Dat deden we op basis van berichtgeving van het Aziatische nieuwsmedium DigiTimes Asia. Een duidelijk reden werd voor het uitstel niet gegeven, maar het zou een gevolg zijn geweest van de slechte marktcijfers in de pc-industrie. Of was het een afleidingsmanoeuvre van Apple?

lees ook

Verkoop pc’s blijft maar dalen, weinig beterschap verwacht in 2023

Eerder uitstel van de laptops was te wijten aan productieproblemen bij leverancier TSMC, dat de productie van 3nm-wafers moeilijk op gang kreeg. Nu die van de baan zijn, licht de rode loper sowieso wel open voor Apple om de M2 Pro- en M2 Max-modellen te lanceren.

Nog maar zelden heeft Apple zoveel verwarring gezaaid over de lancering van nieuwe producten. Wij houden onze mailbox vanavond extra goed in de gaten of een persbericht vanwege Apple binnenrolt. Kloppen de geruchten en kondigt Apple vanavond de Macbook Pro-laptops, lees je daar alles over op ITdaily.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home