Apple stelt release MacBook Pro met M2-chip uit tot volgend jaar

MacBook Pro

Problemen bij halfgeleiderpartner TSMC liggen volgens insiders aan de basis van de verschuiving.

De verwachtte release in november van de MacBook Pro modellen met M2-chip komt er niet. Althans, dat schrijven Apple-insiders zoals Mark Gurman van Bloomberg. Apple zal de vernieuwde toestellen, uitgerust met de M2-chip, wellicht in maart 2023 op de markt brengen. Het is intussen al van oktober 2021 geleden dat Apple de huidige generatie MacBook Pro-modellen uitbracht.  

Productieproblemen

Volgens een Koreaanse blog ligt het probleem bij toeleveraar TSMC. Die zou op de sukkel zijn bij de productie van 3nm-chips. Aangezien ons Koreaans nog niet bijster vlot is, haalden we de tekst door de vertaler. De blog stelt onder andere dat de levering van bepaalde onderdelen is uitgesteld naar begin volgend jaar. Aangezien het uitzonderlijk is dat Apple release doet in januari of februari, mag worden aangenomen dat de vernieuwde MacBook Pro’s er ten vroegste in maart aankomen.

De vertraging is een nieuwe tegenslag voor Apple-liefhebbers. Twee maanden geleden raakte bekend dat Apple een aantal bestellingen voor de MacBook Pro had geschrapt. Toen lag de lauwe interesse in het weinig vernieuwende toestel aan de basis van die beslissing. De MacBook Pro (14 en 16 inch) heeft hetzelfde design als zijn voorganger, maar zal uitgerust zijn met de M2-chip. Volgens Gurman zal Apple rond dezelfde tijd uitpakken met iOS16.3, iPadOS 16.3 en macOS Ventura 13.3.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home