Motorola lanceert drie nieuwe moto g-budgetsmartphones

motorola moto g24

Motorola scoort een hattrick met de moto g04, moto g24 en moto g24 ‘power’. De drie nieuwe smartphones kosten minder dan tweehonderd euro.

Uit een recente rondvraag door ITdaily blijkt dat vijftien procent van IT-professionals niet meer dan tweehonderd euro wil besteden aan een nieuwe smartphone. Hoewel het aanbod aan betaalbare toestellen vandaag ruim is, is het niet altijd eenvoudig om een goed toestel te vinden dat onder die grens blijft. Motorola kondigt vandaag niet één, maar drie nieuwe smartphones aan voor het laagste prijssegment: de moto g04, moto g24 en g24 ‘power’.

De moto g04 is voorzien van een 6,6 inch HD+-scherm met een verversingsgraad tot 90 Hz, die dynamisch kan aangepast worden om de batterij te besparen. Een vingerafdrukscanner zit aan de zijkant verwerkt. Een hoge helderheids- en nachtmodus zorgen voor de best mogelijke kijkervaring in alle mogelijke omstandigheden.

Dat Motorola voor een lage prijs goede camera’s kan maken, zagen we al bij de moto g54. De hoofdcamera is uitgerust met een 16 MP-sensor en waar die tekort schiet, kan je met enkele slimme functies je foto’s wat opkrikken. Een 2 MP-macrosensor zit er eerder voor spek en bonen bij. Je kan kiezen tussen 4 of 8 GB RM, dat je met de virtuele RAM Boost kan verdubbelen, al is dat eerder een gimmick dan echt nuttig.

motorola moto g04
Moto g04. Bron: Motorola

Moto g24, met of zonder power

De beide moto g24’s hebben een 6,56 inch HD+ display met een verversingssnelheid van 90Hz dat automatisch aanpast naar 60Hz als het toestel in ‘auto mode’ staat, om batterij te besparen. Ook de camera’s zijn hetzelfde: een 50 MP-hoofdcamera wordt bijgestaan door een 2 MP-macrosensor, onze mening daarover ken je al. Het RAM- en opslaggeheugen is ook hetzelfde.

Wat maakt de g24 power dan zo ‘power’? Dat mag je vrij letterlijk nemen. Deze variant heeft een stevige batterij van 6000 mAh, waar je lang op zal kunnen teren. De moto g24 power onderscheidt zich ook in het opladen: bij dit toestel komt een 30 W-oplader, terwijl de moto g24 het met een wel zeer bescheiden 15 W-lader komt. Het scheelt je toch enkele minuten minder vroeg opstaan ’s ochtends om je batterij op te laden.

Het is prettig om te zien dat zowel de moto g04, g24 als g24 power met Android 14 uit de doos komen. Daar staat wel tegenover dat je geen OS-update meer krijgt, het toestel zal de overstap naar Android 15 niet maken. Beveiligingsupdates zijn drie jaar verzekerd.

Prijzen en beschikbaarheid

De moto g04 is vanaf 12 februari beschikbaar in de kleuren zwart, groen, blauw en oranje (Motorola deinst niet terug voor opvallende kleuropties) met een verkoopprijs vanaf 119,99 euro voor de basisversie met 64 GB. De moto g24 is vanaf 29 januari verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen of roze met een verkoopprijs van 129,99 euro voor 128 GB opslag. De moto g24 power verschijnt op dezelfde dag in twee tinten blauw met een verkoopprijs van 179,99 euro voor 256 GB opslag.

lees ook

Motorola Moto G54 review: prima camera en verder niets


Laatst bijgewerkt om 14u05 met meer informatie over het Android-updatebeleid.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home