Motorola lanceert nieuwe vouwbare telefoons Razr 50 in de Benelux

motorola razr 50 ultra

Motorola onthult zijn nieuwste vouwbare Razr-telefoons. De Razr 50 Ultra en Razr 50 moeten de liefhebbers van grotere externe displays overtuigen.

Motorola lanceert nieuwe vouwbare telefoons in de Benelux. Net zoals vorig jaar kiest Motorola voor twee modellen. Met de Razr 50 Ultra trekt Motorola alle registers open, terwijl de Razr 50 vouwbare telefoons naar een ‘betaalbaarder’ prijspunt brengen. Die term is relatief voor een toestel dat 899,99 euro kost.

De Razr-toestellen lijken qua vorm op de Samsung Galaxy Z Flip, al vindt Motorola dat het het concept van de vouwbare klaptelefoon beter uitvoert. Het externe coverscherm van de Razr 50 is namelijk groter. De Razr 50 Ultra heeft met vier inch zelfs het ‘grootste externe scherm in zijn klasse’, verkondigt Motorola met trots. Het te kleine coverscherm was inderdaad een punt van kritieke op de eerste generaties van de Samsung Galaxy Z Flip-telefoons.

lees ook

Motorola Razr 2022 review: tweedehands cadeau om de Europese markt te sussen

Kleurrijk door het leven

Alsof het plooibare ontwerp de Razr 50 nog niet voldoende zal doen opvallen, heeft Motorola zich creatief uitgeleefd. Naast de vegan leren afwerking, krijg je voor de Razr 50 Ultra de keuze uit de kleuren blauw, groen, perzikoranje of knalroze, voor wie het niet afschrikt met die kleur smartphone over straat te lopen. De Razr 50 heb je in het grijs, beige of oranje.

motorola razr ultra
Motorola Razr 50 Ultra. Bron: Motorola

We haalden het externe scherm al aan, maar als je de Razr 50 Ultra openklapt, krijg je een 6,9 inch pOLED-display ter beschikking. Gorilla Glass Victus beschermt het externe display tegen vallen en krassen. Het vernieuwde scharnier biedt verbeterde bescherming tegen stof.

Aan de binnenkant van de Razr 50 Ultra zit een Snapdragon 8s Gen 3, voor de Razr 50 kiest Motorola voor een MediaTek Dimensity 7300X. De Razr 50 heeft een 4200 mAh-batterij die je aan 30 W oplaadt. Het Ultra-model heeft een kleinere batterij (4000 mAh), maar Motorola compenseert dit met een snellere laadcapaciteit (45 W).

Beide versies komen met een duale camera, al is de samenstelling anders. De Razr 50 Ultra wordt voorzien van een 50 MP telefotolens om in te zoomen, terwijl de Razr 50 een 13 MP groothoeklens krijgt. Een 50 MP hoofdcamera en 32 MP frontcamera zijn op beide toestellen te vinden, en met handig gebruik te maken van het vouwbare design kan je ook de hoofdcamera tot selfiecamera promoveren.

motorola razr 50
Motorola Razr 50. Bron: Motorola

De Razr 50 Ultra en Razr 50 delen tenslotte ook de Hello UI-software. Hier volgt de obligate vermelding van AI-functionaliteiten, zoals het bewerken van foto’s en het schrijven van berichten. Catch me up brengt je bij met meldingen zonder die allemaal te hoeven doorpluizen, terwijl de Remember This-functie akelig veel op Windows Recall lijkt.

Prijzen en beschikbaarheid

De Motorola Razr 50 Ultra is per direct te koop voor 1.199,99 euro. De instapversie volgt een weekje later op 1 juli aan 899,99 euro. Prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home