Zoveel geven IT-professionals uit aan een nieuwe smartphone

smartphone in winkel

65 procent van IT-professionals geeft aan niet meer dan vijfhonderd euro te willen besteden aan een nieuwe smartphone. Dertien procent is bereid achthonderd euro of meer te betalen, blijkt uit een rondvraag van ITdaily bij zijn lezers.

Bij de aankoop van een nieuwe smartphone zijn er veel zaken waar je naar kan kijken. Een factor die uiteindelijk voor velen de doorslag zal geven, is de prijs van het toestel. Je kan wel de allerbeste specificaties willen, als je budget het niet toelaat, zal je in een prijsklasse lager moeten kijken.

Een eerdere rondvraag bij onze lezers leerde ons al dat de meerderheid van IT-professionals een smartphone via de werkgever heeft, maar ook dat vier op de tien zijn/haar toestel zelf heeft aangekocht. De redactie van ITdaily wilde daarom te weten komen wat het maximale bedrag is dat IT-professionals bereid zijn uit te geven aan een nieuwe smartphone. 250 respondenten vulden de online lezerspoll in.

Iedereen heeft een prijs

De grootste groep respondenten (72%) heeft een budget dat tussen de 200 en de 800 euro ligt. Hierbinnen maken we nog een onderscheid tussen drie prijsniveaus. 24 procent zoekt naar toestellen met een prijskaartje tussen de 200 en 350 euro. 26 procent is bereid tot 500 euro te gaan en voor 22 procent mag een nieuwe smartphone tot 800 euro kosten.

Kijken we naar de uiterste prijsklassen, dan zijn de percentages iets kleiner. Vijftien procent blijft in de laagste prijsklasse en wil niet meer dan 199 euro besteden aan een nieuwe smartphone. Voor een overige dertien procent lijkt prijs niet het eerste criterium te zijn bij het kiezen van het ideale toestel: voor deze groep mag een nieuwe smartphone 800 euro of meer kosten.

Iedere maand peilen we bij onze lezers naar een actueel technologisch onderwerp. Benieuwd naar de resultaten van vorige polls? Hier vind je het overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home