Motorola lanceert twee nieuwe Razr vouwbare telefoons

Het topmodel, de Motorola Razr 40 Ultra, heeft over de hele oppervlakte bovenaan een scherm. De telefoon is vanaf 5 juni beschikbaar.

Motorola brengt dit jaar niet één maar twee vouwbare smartphones op de markt. De Razr 40 trekt de budgetkaart om vouwbare telefoons iets meer betaalbaar te maken, terwijl de Razr 40 Ultra alle registers opentrekt met zijn groots scherm vooraan.

Motorola Razr 40 Ultra

Het topmodel heeft een 6,9 inch OLED-scherm binnenin met een 165 Hz refresh rate wanneer je het toestel openklapt. Dat is op zich fijn, maar het scherm vooraan steelt de show met de cameralenzen die door het scherm komen. Het compacte OLED-scherm meet een ruime 3,6 inch en heeft ook en snelle refresh rate van 165 Hz. Gorilla Glass Victus moet het scherm aan de buitenkant beschermen tegen krassen en beperkte valschade.

Opvallend is dat Motorola niet de splinternieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 erin stopt. Aan boord vinden we de topchip van vorig jaar: Snapdragon 8+ Gen 1. Dat lijkt een downgrade, maar de boost in prestaties is behoorlijk klein tussen beide. De twee camera’s vooraan zijn een 12 MP (f/1.5) en een 13 MP (f/2.2) groothoek.

Het vouwbare scherm binnenin heeft volgens Motorola een bijna naadloze look dankzij het gebruik van ‘Ultra Thin Glass’. Aan de achterkant heb je de keuze uit een matte afwerking of veganistisch leer. De Motorola Razr 40 Ultra ondersteunt 30 watt ‘snelladen’ en 5 watt draadloos opladen.

Motorola Razr 40

Waar de Ultra topspecificaties voorlegt, moet de Motorola Razr 40 het met iets minder doen. Wat onmiddellijk opvalt, is het kleinere scherm. In plaats van de volledige voorkant krijg je hier een kleine band met informatie, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Flip-reeks.

Het chassis is nagenoeg hetzelfde, wat betekent dat ook hier een 6,9 inch OLED-scherm zit. Voor de Razr 40 kiest Motorola voor iets minder krachtige Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1-chip. De breedhoekcamera is dezelfde, maar de hoofdcamera verschilt: 64 MP (f/1.7).

Waar dit model wel aan het langste eind trekt, is de batterijcapaciteit. De Motorola Razr 40 heeft 4.200 mAh aan boord, wat iets meer is dan de 3.800 mAh in de Ultra. Ook hier ondersteunt de telefoon 30 watt ‘snelladen’ en 5 watt draadloos laden.

lees ook

Motorola Razr 2022 review: tweedehands cadeau om de Europese markt te sussen

Prijs en beschikbaarheid

Motorola laat beide telefoons naar de Benelux komen. De Motorola Razr 40 Ultra verschijnt het eerst in de winkel. Vanaf 5 juni kan je de telefoon kopen aan een adviesprijs van 1.199 euro inclusief btw. Beschikbare kleuren: rood, zwart en blauw.

De Motorola Razr 40 verschijnt in juli en heeft een adviesprijs van 899 euro inclusief btw. Beschikbare kleuren: groen, crème en paars.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home