Microsoft roept Windows Recall terug

recall windows 11
Bron: Microsoft

Windows Recall zal nog niet onmiddellijk op Copilot Plus-pc’s verschijnen. Microsoft laat de veelbesproken feature eerst lang het Insider-kanaal passeren.

Wanneer de eerste lading Copilot Plus-pc’s op 18 juni verschijnt, zal dat initieel nog zonder Recall zijn. Microsoft kondigt aan dat het de feature eerst naar het Windows Insider-kanaal stuurt, zoals het dat met quasi elke nieuwe Windows-functie doet. Het is een nieuwe toevoeging van Microsoft op de kritiek die Recall te verduren kreeg.

Windows Recall moest één van de features zijn die de meerwaarde van het Copilot Plus-label aan toonde. De functie maakt om de drie tot vijf seconden een schermopname en houdt die lokaal bij op je apparaat. Via Recall kan je tot maanden teruggaan in de tijd op je pc.

Het draaide anders uit voor Microsoft. Beveiligings- en privacy-experten zagen Recall niet zo zitten. Naast het gegeven dat alles wat je op je pc doet geregistreerd wordt, was volgens experten de beveiliging niet helemaal waterdicht. Microsoft benadrukt dat snapshots niet naar de cloud worden verzonden en gebruikers zelf bepalen of ze Recall willen gebruiken of niet.

lees ook

Windows Recall: een nachtmerrie voor je privacy?

Uitstel, maar geen afstel

Microsoft besliste eerder ook al om Recall een optionele feature te maken, waarvoor gebruikers zich expliciet moeten inschrijven. Nu doet het nog een verder toegeving door Recall nog niet onmiddellijk uit te rollen. De feature zal eerst in een gesloten preview verschijnen voor Windows Insiders. Recall moet zo hetzelfde parcours afleggen als iedere nieuwe Windows-functie.

Uitstel is zeker geen afstel voor Recall. Microsoft is nog steeds van plan de functie uit te rollen. Recall zal een exclusieve feature zijn voor erkende Copilot Plus-pc’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home