Mobile Vikings verhoogt databundel bij vier mobiele abonnementen

Vier van de vijf mobiele abonnementen krijgen voortaan meer data. Het duurste pakket aan 29 euro per maand krijgt zelfs 70 GB.

Heel wat abonnees kregen vandaag van Mobile Vikings een e-mail met de informatie dat databundels worden aangepast. Haast elke formule krijgt meer data, zonder dat de prijs verhoogt. Enkel het abonnement met 10 GB data blijft ongewijzigd. Het overzicht ziet er nu zo uit:

Prijs (incl. btw)Oude aanbodNieuwe aanbod
10 euro1,5 GB2 GB
12 euro2,5 GB4 GB
15 euro10 GB10 GB
20 euro15 GB20 GB
29 euro50 GB70 GB

Andere zaken zoals belminuten en onbeperkte berichten sturen blijven hetzelfde. Uniek aan het 29 euro-abonnement is de mogelijkheid om kosteloos aan een verlaagde snelheid van 512 Kbit/s verder te surfen. Bij de rest moet je extra data bijkopen.

Sinds midden 2022 gelden er nieuwe regels omtrent de term ‘onbeperkt internet’. Mobiele providers mogen pas vanaf 300 GB spreken van onbeperkte formules. Bij vast internet geldt de regel vanaf 3 TB.

Mobile Vikings maakt gebruik van het Proximus-netwerk. Die laatste biedt ook een 5G-optie aan binnen zijn abonnementen. Het is voorlopig onduidelijk of Mobile Vikings een 5G-optie zal aanbieden in de nabije toekomst.

Vast internet biedt het vandaag ook al aan via Proximus, maar recent kondigde de telecomprovider dat het de glasvezelinfrastructuur van Fiberklaar wil gebruiken om zijn aanbod te vergroten. Zo kan het op termijn voor vast internet volledig onafhankelijk de markt op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home