Mobile Vikings vaart mee op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar

Mobile vikings

Fiberklaar heeft een vijfde telecomoperator kunnen strikken voor zijn glasvezelnetwerk. Mobile Vikings zal het netwerk gebruiken om glasvezelinternet aan zijn eigen klanten te kunnen bieden.

Vier telecomproviders maakten al gebruik van de glasvezelinfrastructuur van Fiberklaar: Proximus, Multifiber, edpnet en RapidXS. Daar komt vanaf vandaag ook Mobile Vikings bij. Fiberklaar maakt de samenwerking bekend met een persbericht. Klanten van Mobile Vikings kunnen daardoor een glasvezelabonnement afsluiten waar het netwerk van Fiberklaar beschikbaar is.

Fiberklaar is een netwerkbeheerder die wel de installatie en onderhoud van de glasvezelinfrastructuur voorziet, maar niet rechtstreeks naar de consument of zakelijke markt stapt. Het bedrijf stelt zijn netwerken open aan telecomproviders om glasvezeldiensten aan hun klanten aan te bieden. De samenwerking met een vijfde provider moet meer keuzevrijheid bieden aan internetklanten.

De samenwerking is ook voor Mobile Vikings interessant. Het telecombedrijf is nog een nieuwe speler in de markt van vast internet. Mobile Vikings kan vaste internetdiensten aanbieden via het netwerk van moederbedrijf Proximus, maar vindt nu dus een extra weg om glasvezel naar klanten te brengen. “Bij Mobile Vikings hebben we een rotsvast geloof in de fibertechnologie”, zegt Managing Diretor David Van Eynde.

lees ook

Zakelijke telecomabonnementen vergeleken: wie heeft het beste aanbod?

1,5 miljoen aansluitingen tegen 2028

Fiberklaar werd in 2021 opgericht als een joint venture tussen Proximus en het Zweedse investeringsfonds EQT. Het nutsbedrijf rolt een open glasvezelnetwerk uit om de adoptie van fiber in Vlaanderen te versnellen. Fiberklaar heeft duidelijke ambities: met een investering van 2,5 miljard euro wil het 1,5 miljoen Vlaamse huishoudens en bedrijven voorzien van een glasvezelaansluiting tegen 2028. 

Rik Missault, CEO van Fiberklaar, licht toe: “Onze strategie heeft natuurlijk enkel waarde als telecomspelers ook daadwerkelijk de weg vinden naar ons netwerk. Hoe meer providers dat doen, hoe meer keuze en digitale vrijheid consumenten en bedrijven hebben. Met Mobile Vikings verwelkomen we een uniek stukje telecom-DNA op ons netwerk.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home