Mobile Vikings test aanbod voor vast internet

Mobile vikings

Mobile Vikings wil ook de markt van vast internet betreden. Na een testfase die momenteel loopt, wil de Hasseltse provider binnenkort een breed aanbod uitrollen gebaseerd op VDSL en glasvezel.

Mobile Vikings, sinds 2020 onderdeel van Proximus, werkt aan een eigen aanbod voor vast internet. De provider test vanaf vandaag abonnementen bij een duizendtal bestaande klanten. Half juni zullen de diensten dan breed beschikbaar zijn.

Twee opties

Mobile Vikings gaat twee abonnementen lanceren: Unlimited Fast Internet en Unlimited Superfast Internet. Het eerste abonnement is goed voor 100 Mbps download en 40 Mbps upload. Mobile Vikings biedt het aan via het glasvezelnetwerk van Proximus wanneer dat beschikbaar is, of VDSL-technologie wanneer dat niet het geval is.

In dat laatste geval is ‘fast’ een eufimisme, aangezien de 100 Mbps dan een absolute maximumsnelheid is. De werkelijke snelheid hangt met verouderde VDSL-technologie af van iedere individuele aansluiting. Mobile Vikings geeft wel aan niemand aan te sluiten wanneer de verbindingssnelheid de 40 Mbps niet overtreft. Het abonnement gaat 38 euro per maand kosten.

Unlimited Superfast Internet zal exclusief over glasvezel lopen. Voor 53 euro per maand krijg je 1 Gbps download en 500 Mbps upload. Dankzij het gebruik van het gloednieuwe fibernetwerk zijn die snelheden wel gegarandeerd, al moet je het geluk hebben dat je woning al is aangesloten.

Interessante marktpropositie

Mobile Vikings gaat de abonnementen los aanbieden, maar voorziet ook een combinatie met een telefoonabonnement. In dat geval krijgt de klant een korting van drie euro.

De provider hamert erop dat zijn aanbod werkelijk onbeperkt is en dus geen verborgen downloadlimieten bevat. De abonnementen vullen een interessant gaatje in de markt. Mobile Vikings biedt niet het allergoedkoopste internet (die‘eer gaat naar Scarlet, waar je in ruil een vooroorlogse verbindingssnelheid krijgt), maar voorziet wel degelijke snelheden aan een interessant prijskaartje. Bovendien is het interessant dat je niet gebonden bent aan een complexe bundel. Proximus schiet met het Mobile Vikings-aanbod wel onder de prijs van het alternatief onder eigen merknaam.

Zakelijk

Mobile Vikings lanceerde vorig jaar een mobiel aanbod gericht op kmo’s en start-ups. Het nieuwe vaste internet lijkt nog niet meteen gericht op die doelgroep, al is zeker het glasvezelabonnement wel een interessante optie voor thuiswerkers die een kwalitatieve verbinding met hoge download en uploadsnelheid nodig hebben.

Update 14/06 9u: Mobile Vikings maakt het internetaanbod vanaf vandaag breed beschikbaar voor iedereen. Wie nog geen klant is, kan nu intekenen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home