Acer verleidt professionals met opvallende ConceptD-systemen

acer conceptD lineup

2019 wordt het jaar dat Acer een degelijke professionele line-up wil aanbieden. Het kondigt een volledig nieuwe ConceptD-reeks aan met desktops, laptops, monitoren en een VR-bril. Vanaf deze zomer kan je de meeste apparaten in de winkel kopen.

Wie aan Acer denkt, ziet niet direct een match met professionals. Daar wil het nu verandering in brengen met een hele reeks Concept D-systemen en randapparatuur. De hardware is volgens Acer geöptimaliseerd voor grafische ontwerpers, filmproducenten, engineers en ontwikkelaars.

In totaal lanceert Acer twee desktops, drie laptops, twee monitoren en een VR-bril. Die laatste komt voorlopig nog niet naar de Benelux.

Desktops

De publiekstrekker is zonder twijfel de ConceptD 900 desktoppc. Deze gigant heeft twee Intel Xeon Gold 6148-chips aan boord met 40 cores en 80 threads. Verder vinden we binnenin een Nvidia Quadro RTX 6000 en 192 GB aan ECC-geheugen. Er zijn nog twee M.2 PCIe-sloten vrij en er is ruimte voor vijf harde schijven. Tot slot zijn er nog drie PCIe 8x en vier PCIe 16x sloten beschikbaar

De ConceptD 900 heeft een matzwart chassis voor een minimalistische look. De basisconfiguratie zoals hierboven start vanaf 19.999 euro en is vanaf juni beschikbaar in de Benelux.

Wie liever een betaalbare desktop in huis wil halen, kan terecht bij de ConceptD 500. Die kan worden geconfigureerd tot een Intel Core i9-9900K met een Nvidia Quadro 4000 en tot 64 GB RAM. Prijzen starten vanaf 2.799 euro met een beschikbaarheid vanaf juli in de Benelux.

De meest opvallende eigenschap van de ConceptD 500 is de bijzondere witte behuizing met houtnerfaccenten. Er is ruimte om je smartphone draadloos op te laden bovenaan op het hout en opbergruimte voor een headset met een handig uitschuifontwerp.

Laptops

Naast professionele desktops heeft Acer ook drie nieuwe laptops klaar. De krachtigste gaat door het leven als de Acer ConceptD 9 en focust heel sterk op creative professionals. Het hybride-ontwerp heeft een 17,3 inch UHD-scherm dat Pantone-gevalideerd is en 100% van het Adobe RGB-kleurengamma dekt. Het systeem wordt geleverd met een Wacom-stylus met 4.096 drukniveaus.

Binnenin kan je het systeem configureren tot een Intel Core i9, Nvidia GeForce RTX 2080 en 32 GB DDR4 RAM. Voor extra opslagsnelheid kan je twee M.2-sloten configureren met twee keer 512 GB NVMe-opslag in RAID 0. De ConceptD is vanaf augustus beschikbaar in de Benelux en start vanaf 4.999 euro.

Acer ConceptD 9

Wie liever een compacter model wil zonder hybride-ontwerp, kan bij de ConceptD 7 terecht. Dit systeem is configureerbaar tot een Intel Core i7, Nvidia GeForce RTX 2080 (Max-Q design) en heeft een 15,6 inch UHD-scherm dat opnieuw Pantone gevalideerd is met 100% Adobe RGB-dekking.

Acer focust met dit systeem vooral op 6K RED-videobewerking en claimt dat het rendering in real-time kan versnellen voor zware bewerkingen. De Acer ConceptD 7 is vanaf julie beschikbaar in de Benelux en start vanaf 2.299 euro.

Acer ConceptD 7

Tot slot is er de ConceptD 5 die configureerbaar is tot een Intel Core i7, AMD Radeon RX Vega M GL, 16 GB DDR4 RAM en hetzelfde 15,6 inchscherm als de ConceptD 7. Het grote verschil is het dunnere profiel (16,9 mm) en een gewicht van slechts 1,5 kg. Opvallend: dit systeem heeft in tegenstelling tot de twee andere ConceptD-laptops geen Thunderbolt 3-compatibele USBC-poorten en ondersteunt enkel USB-C generatie 1 tot 5 Gbps.

De Acer ConceptD 5 is vanaf juli beschikbaar in de Benelux en start vanaf 1.699 euro.

Acer ConceptD 5

Monitoren

Naast desktops en notebooks heeft Acer ook twee monitoren aangekondigd binnen het ConceptD-gamma. De Acer ConceptD CM7321K is een 32 inchmonitor met 1.152 backlight zones om lokaal te dimmen. Het maakt gebruik van miniLED-technologie en is gecertifieerd voor DisplayHDR 1000. Volgens Acer dekt de monitor 99% Adobe RGB en 89,5% Rec.2020. Deze monitor is vanaf september verkrijgbaar in de Benelux en start vanaf 3.199 euro.

Acer ConceptD CM7321K

Verder is er de Acer ConceptD CM7271K, een Pantone-gevalideerde 27 inchmonitor met een 99% Adobe RGB dekkingsgraad en 93% DCI-P3. De monitor is verder uitgerust met Nvidia GSYNC Ultimate en is gecertificeerd voor DisplayHDR 1000. De Acer ConceptD CM7271K is beschikbaar vanaf juli en start aan 2.099 euro.

Acer ConceptD CP7271K

In de kantlijn heeft ook een VR-bril gelanceerd. De ConceptD OJO is een Windows Mixed Reality-headset en heeft een totale weergave van 4.320 x 2.160 pixels. Hiermee heeft de VR-headset dezelfde resolutie als de nieuwe HP Reverb. De headset ondersteunt afneembare en uitwisselbare hoofdbanden en heeft een eenvoudige pupilafstandsinstelling. Hiermee kan je de lenzen naar je ogen toe schuiven voor scherpere en meer heldere beelden volgens Acer. Het is voorlopig nog niet bekend hoeveel de VR-bril zal kosten en wanneer die naar de Benelux komt.

Acer ConceptD OJO

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home