Edge laat Windows 7 en Windows 8 vallen vanaf versie 110

Microsoft Edge

Versie 109 is de laatste update voor Edge die naar Windows 7 en Windows 8 wordt uitgerold. Vanaf Edge 110 zullen nieuwe functies niet meer beschikbaar zijn op verouderde Windows-versies.

Microsoft kondigt in een blog aan dat Edge binnenkort de ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8 laat vallen. Dat gebeurt concreet vanaf versie 110, een update voor de browser die net als ontwikkelaarsbuild verschenen is. De ondersteuning stopt eveneens voor Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, and Windows Server 2012 R2.

Het nieuws komt allerminst als een verrassing. Microsoft maakt in januari een einde aan het Extended Security Update-programma voor beide Windows-versies. Wie nog gebruikt maakt van Windows 7 of Windows 8, maakt dus beter vandaag nog de overstap naar Windows 10 of Windows 11. Een verouderd besturingssysteem of browser gebruiken is het equivalent van je deuren open laten staan voor inbrekers.

Deze boodschap geldt ook voor wie Google Chrome gebruikt. Het onderliggende framework Chromium zal vanaf versie 110 niet meer draaien op Windows 7 en Windows 8.

Samenwerken in Workspaces

OnMFST geeft een voorsmaakje van nieuwe functies die hun opwachting maken in Edge 110. Zo komt er een consistentere donkere modus. Ook bouwt Edge verder op Workspaces, een samenwerkingstool die Microsoft aankondigde tijdens Ignite 2022. Je zal in Edge 110 links kunnen aanmaken voor het delen van Workspaces, en tijdsindicatoren tonen wie wanneer een tabblad afsluit.

lees ook

Samen met collega’s browsen dankzij Microsoft Edge Workspaces (update)

Verder werkt Microsoft de Collecties-functie bij in de mobiele browser. Edge zal op basis van je collecties nieuwe inhoud tonen. De voorgestelde inhoud heeft geen invloed op je verzamelingen. Tenslotte krijgen Enterprise-gebruikers betere ondersteuning om sidebar-apps te blokkeren en de scopezoekfunctie te controleren.

Edge versie 110 zal volgens het uitrolschema als stabiele release verschijnen in de week van 9 februari. De huidige versie is 108, die sinds vorige week beschikbaar is. Versie 109 verschijnt begin 2023 en zal dus de laatste browserupdate zijn voor Windows 7 en Windows 8.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home