Microsoft brengt Android-apps naar België

android apps op windows

De Windows 11 2022 Update brengt de Amazon Appstore Preview naar België. Het is daarom vanaf vandaag mogelijk om Android apps te installeren.

Het werd al beloofd sinds de komst van Windows 11, maar nu zal Microsoft eindelijk zijn belofte nakomen. Android-apps zijn voortaan ook in ons land beschikbaar. Omdat de online winkel nog in preview staat, gaat het eigenlijk om een gedeeltelijke schuldaflossing, maar dat zien we even door de vingers.

20.000 Android apps

Gebruikers mogen in de Amazon Appstore preview meer dan 20.000 Android-apps en games verwelkomen. De apps zijn allemaal te installeren, ook al zit de online winkel eigenlijk nog in preview.

Om toegang te krijgen tot Android-apps moet je pc wel voldoen aan wat systeemvereisten:

  • Geheugen: 8 GB RAM (minimum), 16 GB RAM (aanbevolen)
  • Opslag: Solid State Drive (SSD)
  • Processor: Intel Core i3 8th Gen of hoger, AMD Ryzen 3000 of hoger, Qualcomm Snapdragon 8c of hoger
  • Processor-architectuur: x64 of ARM64
  • Virtual Machine Platform: deze instelling moet je inschakelen op je pc

Installeer dan de recent uitgebrachte Windows 11 2022 Update. Hoe je de update binnentrekt, leggen we hier uit. Wil je als administrator de update uitrollen naar meerdere bedrijfstoestellen, dan geven we graag enkele tips over de voorbereiding. Tot slot installeer je de Amazon Appstore via de Microsoft Store op de geüpgradede pc.

Uitbreiding met 31 landen

Microsoft breidt de toegankelijkheid van de Amazon Appstore Preview flink uit met de eerste grote functie-update voor Windows 11. We mogen nu wel in onze handen klappen van plezier, maar de komst van Android-apps werd gebruikers eigenlijk bij de uitrol van Windows 11 al beloofd. Dat is ondertussen al bijna een jaar geleden. Het gaat dus eerder om een inhaalbeweging dan een echte nieuwigheid, maar dat verhaal lijkt op heel de Windows 11 2022 Update van toepassing te zijn.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Begin dit jaar werd het Windows-publiek reeds de komst van Android-apps beloofd. Uiteindelijk bleek het publiek eerder voorgelogen, want de apps kwamen enkel in preview beschikbaar voor de VS.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home