Eerste update voor Windows 11 vernieuwt taakbalk, Kladblok en Media Player

Windows 11

De eerste grote update voor Windows 11 is sinds 15 februari beschikbaar. Alle gebruikers van het besturingssysteem kunnen de update installeren, daarvoor hoef je niet in het testprogramma te zitten.

Microsoft brengt de eerste grote update voor Windows 11 uit. Bij Belgische Windows 11-gebruikers worden veranderingen doorgevoerd aan het Kladblok, de Media Player en de taakbalk. De update is te installeren voor alle Windows 11-gebruikers.

Geen Android-apps

De ondersteuning voor Android-apps beloofde voor velen het belangrijkste onderdeel van de update te worden. De publieke preview wordt echter alleen uitgerold in de VS, kondigt Panos Panay, Chief Product Officer bij Windows, aan in een blogpost.

De publieke preview geeft Amerikaanse gebruikers van Windows 11 de mogelijkheid om apps te installeren uit de Amazon App Store. In de App Store van Amazon zijn minder applicaties te vinden dan in de Play Store van Google. De ondersteuning is nog steeds een preview, maar versterkt volgens Panay de toewijding van Microsoft om het meest open platform te zijn voor ontwikkelaars.

Het blijft momenteel nog afwachten wanneer Android-apps ook voor andere gebruikers beschikbaar worden in Windows 11. Panay geeft alleen aan dat de uitrol later dit jaar in detail wordt besproken.

Taakbalk

Microsoft sleutelde daarnaast verder aan de taakbalk. De datum en tijd zijn door de update zichtbaar op externe monitoren. Het weeroverzicht krijgt ook een plaats in de taakbalk, links onderaan is dat voortaan te vinden.

Verder heeft de taakbalk meer functionaliteiten tijdens videovergaderingen in Teams. Tijdens een vergadering is een knop beschikbaar om je microfoon eenvoudig te dempen.

Het delen van een venster binnen Microsoft Teams gaat voortaan ook via de taakbalk.

Applicaties

In het Kladblok is het voortaan mogelijk meerdere bewerkingen ongedaan te maken. Bovendien krijgt de app meer zoekmogelijkheden en is een donkere modus beschikbaar.

Media Player is omgevormd en vervangt zowel Groove Music als Windows Media Player. De applicatie ondersteunt zowel video als audio.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home