Installeer vanaf nu de Windows 11 2022 Update

De eerste grote functie-update voor Windows 11 is te downloaden. De nieuwigheden versterken de beveiliging, laten hybride werken soepel verlopen en updaten de Microsoft Store.

Windows 11 vernieuwt vandaag. Maakte je de overstap naar het nieuwste besturingsprogramma al, dan zou je vanaf vandaag kunnen upgraden. Krijg je de update niet onmiddellijk te zien, dan heeft Microsoft misschien beslist dat jouw toestel nog niet klaar is voor de upgrade.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

“We zullen in de eerste weken de beschikbaarheid van het aanbod geleidelijk verhogen, omdat we kwaliteitssignalen in de gaten houden. Als we detecteren dat er een probleem met uw apparaat is, zoals een incompatibiliteit van een toepassing, kunnen we een beveiligingsmaatregel nemen en de update niet aanbieden totdat dat probleem is opgelost”, verduidelijkt John Cable, VP Program Management van de Windows Servicing and Delivery.

Updaten

De update installeer je eenvoudig op toestellen die reeds op Windows 11 draaien. Ga in Instellingen naar Bijwerken en beveiliging. Daar kom je terecht in het tabblad Windows Update waar een knop Naar updates zoeken weinig extra uitleg nodig zal hebben.   

Zit je nog op Windows 10, dan heb je waarschijnlijk nog een extra duw in de rug nodig om de overstap te maken. Misschien heeft de 22H2-update interessante functies die je niet in Windows 10 vindt, ontdek het in onze uitgebreide blog waarin alle nieuwe functies worden belicht.

lees ook

Tijd voor een upgrade naar Windows 11? Controleer of je pc en jij er klaar voor zijn

Ben je dan klaar voor de upgrade, dan leggen we je in deze blog uit hoe je upgrade naar het nieuwste besturingssysteem aanpakt. Ben je als administrator overtuigd om alle bedrijfstoestellen over te zetten, dan ontdek je hier hoe je de overstap voorbereidt.

Bron: Microsoft

Aangepast updateschema

Cable sluit nog af met mee te delen dat Microsoft zijn updateschema verandert op basis van eerdere kritiek. De updates moeten kleiner zijn, wat de snelheid ten goede komt. Daarnaast wordt er aan het klimaat gedacht en verloopt de installatie van updates voortaan energiezuiniger. Automatische updates worden uitgevoerd wanneer je apparaat toegang heeft tot duurzamere energiebronnen, tenzij je dus zelf de update doorvoert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home