Logitech brengt MX Brio-webcam uit

logitech mx brio
Bron: Logitech

Logitech lanceert een eerste webcam binnen de MX-serie, de MX Brio. De webcam maakt gebruik van AI om je bij uitdagende lichtomstandigheden beter in beeld te brengen.

Logitech kondigt vandaag de MX Brio-webcam aan: naar eigen zeggen van de fabrikant de meest geavanceerde webcam die het tot op heden uitbracht. De nieuwe webcam is het liefdeskind van twee productlijnen van het Logitech-portfolio: de Brio-lijn voor webcams en de MX-lijn van toetsenborden en muizen. Logitech ziet een webcam als een logische aanvulling op de MX-producten: het gros van de gebruikers koopt de toetsenborden en muizen om thuis te werken.

lees ook

Logitech Sight review: extra ogen op de vergadertafel

De Logitech MX Brio ondersteunt een maximale beeldkwaliteit van 4K Ultra HD (30 fps) en heeft een beeldhoek van 90 graden. De webcam beschikt over grotere pixels om meer licht binnen te laten. Met de uitklapbare voet maak je de webcam eenvoudig vast bovenaan je monitor. Door aan de cameraring te draaien, activeer je de privacysluiter voor wanneer je even niet bekeken wil worden.

logitech mx brio
Bron: Logitech

Een vleugje AI

In 2024 kan je geen product lanceren zonder ergens artificiële intelligentie te vermelden en de Logitech MX Brio vormt geen uitzondering op de regel. De algoritmen in de camera volgen je gezicht zodat je altijd centraal in beeld zit en kunnen hier en daar een retouch doorvoeren zodat je er altijd fris en monter uitziet.

De magie zit vooral in het bijsturen van de verlichting: zit je in een donkere kamer, dan lijkt het alsof de camera het licht aandoet. De lichtcorrectie werkt ook in de omgekeerde weg: fel binnenkomend licht vanuit een raam wordt wat subtieler gemaakt door de algoritmen. Ook de ‘Show Mode’ is een opvallende beeldfeature en dient om zaken die op je bureau liggen in beeld te brengen. Draai je je camera naar een blad papier, dan zorgt de modus ervoor dat de tekst of de tekening goed zichtbaar is.

De ‘Show Mode’ van de Logitech Brio MX. Bron: Logitech

AI zit ook in de microfoon. De duale microfoon creëert langs beide weerzijden een onzichtbare ‘geluidstunnel’. Hierdoor worden enkel klanken die binnen de grenzen van de tunnel blijven, opgevangen door de microfoon. Dit filtert omgevingsgeluiden weg en zorgt ervoor dat je stem helder wordt opgevangen.

Logitech lanceert twee versies van de MX Brio, een versie voor consumenten en één voor de professionele markt. De hardware en AI-beeldfuncties zijn volledig identiek, maar het ondersteunende softwareplatform verschilt voor beide modellen. De zakelijke versie MX Brio 705 kan van op afstand beheerd worden met Logitech Synch. De webcam is ook gecertificeerd voor Zoom, Microsoft Teams en Google Meet, en werkt op zowel Windows, macOS, ChromeOS als Linux. De adviesprijzen bedragen 229 euro (excl. btw) voor de MX Brio en 249 euro voor de MX Brio 705 (excl. btw.).

Laatst bijgewerkt om 11u37.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home