Update: verbindingsproblemen Direct Access in Windows 10 en 11 opgelost

Windows Update

Update, 21/11, 08:45: Microsoft geeft een update vrij die problemen met het authenticatieprotocol Kerberos oplossen. De update brengt een oplossing voor de verschillende verbindingsproblemen die gebruikers ervaarden na de laatste update van Windows 10 en 11.

De nodige patch voor de verbindingsproblemen met Direct Access is er al. Microsoft laat nog geen week tijd gaan over het oplossen van het probleem, eerder werd gedacht dat het vinden van een oplossing enkele weken in beslag zou nemen. Alle informatie is te vinden in deze blog van Microsoft.

Origineel, 15/11: Microsoft waarschuwt voor problemen bij Direct Access na de laatste update van Windows 10 en 11. Ergens in de komende weken brengt het bedrijf een update uit om het probleem van de baan te vegen.

Microsoft meldt dat de laatste update van Windows 10 en 11, KB5019509, verbindingsproblemen kan veroorzaken met Direct Access. Dat kan vooral voor hybride werkplekken die de software inzetten ter vervanging van een VPN-connectie, nefast zijn.

lees ook

Nieuwe Windows 10-update maakt overgang naar Windows 11 eenvoudiger

Verschillende problemen

De problemen stellen zich in verschillende formaten. Zo is het mogelijk dat een gebruiker inlogproblemen ervaart, dat problemen zich stellen bij Active Directory Federation Services-authenticatie, dat Group Managed Service Accounts niet kunnen authentiseren of dat toestellen op afstand geen verbinding kunnen maken.

Verder melden sommige gebruikers dat ze niet langer aan gedeelde mappen of werkstations kunnen en dat printers waarvoor authenticatie van de domeingebruiker is vereist geen verbinding meer kunnen maken.

Een oplossing vanuit Microsoft zal nog enkele weken op zich laten wachten. Op toestellen die centraal beheerd worden, kan de administrator ingrijpen door een group policy te installeren en te configureren. Microsoft bracht er verschillende uit, voor de verschillende getroffen versies. Concreet gaat het om de Windows 10- en 11-versies 21H1 en 22H2, Windows 10-versie 20H2, Windows 10 Enterprise LTSC 2019 en Windows Server 2019 en 2022.

Problemen bij updates van Windows doen zich vaak voor. De eerste grote functie-update voor Windows 11 werd ook geplaagd door printproblemen en problemen met verouderde Intel Smart Sound Technology-audiodrivers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home