iPad Pro met OLED komt misschien vroeger dan verwacht

Het gerucht doet al even de ronde dat Apple mini-LED-schermen van zijn iPad Pro’s gaat vervangen door OLED-technologie. En dat zou wel eens vroeger kunnen gebeuren dan eerder aangenomen.

Volgens nieuwe online geruchten gaat Apple vroeger dan verwacht overschakelen op het superieure OLED-technologie voor de nieuwe schermen van zijn iPad Pro’s. Het laatste gefluister in de digitale wandelgangen spreekt nu van het eerste kwartaal in 2024.

iPad Pro-actief

Tijdens de voorstelling van de cijfers voor Q2 van dit jaar maakte Apple bekend dat de verkoop van iPads was gedaald tegenover het vorige kwartaal. Een vervroegde lancering van de iPad Pro met OLED-scherm kan dus even goed niet meer zijn dan een manier om de investeerders gerust te stellen en om de cijfers volgend jaar een boost te geven.

Voorlopig heeft Apple nog geen significante updates aangekondigd wat het design van de iPad Pro betreft. De grootste aanpassing is vermoedelijk de implementatie van de M3-chip. Maar aangezien de productie daarvan intussen vertraging oploopt is 2024 geen onrealistisch uitgangspunt voor een nieuwe versie van de tablet.

Prijskaartjes

Een tweede reden waarom OLED zijn weg naar de iPad dit jaar nog niet vond, is eigenlijk de meest logische vanuit een zakelijk standpunt: de kostprijs. Die nieuwe schermen zouden Apple in productie 350 dollar per stuk kosten. Uiteraard wordt zoiets doorgerekend naar de consument, wat een iPad Pro van minstens 1.800 dollar kan betekenen.

Om die prijs een beetje te temperen is Apple nu in overleg met het Zuid-Koreaanse LG om hen te helpen de nodige – betaalbare – apparatuur te bouwen voor evaporatie (via die techniek worden de verschillende lichtlagen van een OLED-scherm op elkaar gezet). Dat zou alvast helpen om de productiekosten en dus ook de retailprijs wat te drukken. Volgens een ander gerucht zou Apple tegelijk ook in onderhandeling zijn met Samsung over een eventuele schermproductie.

lees ook

EU waarschuwt Apple over snelheid van niet gecertificeerde USB-C-kabels

Rumour

De vervroegde lancering geeft Apple ook meer tijd om zich voor te bereiden op de grotere versie van de iPad Pro, met een scherm van 14,1 inch. Die zou niet draaien op de M3-chip, maar meteen de M3 Pro meekrijgen. En daarmee zou de tablet kunnen draaien op de verbeterde iPadOS 17.

Het woord om bij dit alles te onthouden is natuurlijk wel ‘gerucht’, dus hou de toeters en bellen nog even in de kast tot Apple dit effectief ook bevestigt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home