iOS 17 en iPadOS 17 zijn klaar voor gebruik

De jaarlijkse grote updates voor iOS en voor iPadOS zijn officieel beschikbaar. Versie 17 van beide besturingssystemen staat klaar om te downloaden naar ondersteunde iPhones en iPads.

Het was al aangekondigd door Apple, maar de dag des downloads is gearriveerd; de jaarlijkse grote update voor iOS en voor iPadOS est arrivé. Versie 17 kan nu worden gedownload naar ondersteunde iPhones en iPads.

Update over de updates

In juli waren de bètaversies al beschikbaar en ongeveer twee maanden later zijn de nieuwste versie van iOS en iPadOS eindelijk losgelaten op de digitale wereld. Je kan die updates handmatig zelf installeren, wanneer je toestel in aanmerking komt. Bij de instellingen ga je naar Algemeen en vervolgens vind je onder Over de software-update, klaar voor gebruik.

lees ook

Apple iPhone 15 Pro Max krijgt snellere A17-chip, USB-C en 5x zoomlens

Bij iOS 17 zijn er belangrijke updates bij de verschillende communicatiefuncties, voor Stand-By, bij de muziekapplicaties en met de nieuwe app Journal. Verder zijn er nog heel wat kleinere nieuwigheden bij een hele waaier aan andere functies en apps. Een aantal daarvan waren al bekend bij de initiële lancering.

Veel van de updates die iOS 17 met zich meebrengt zie je ook terug bij iPadOS 17. Maar een aantal nieuwe zaken zijn binnenkort ook in een gelijkaardige versie beschikbaar voor MacOS 14 Sonoma, zoals enkele updates voor het (thuis)scherm.

Daarnaast bevat iPadOS 17 ook updates voor:

  • Freeform
  • Stage Manager

Voor de eerder vermelde update MacOS 14 Sonoma is het nog wachten tot 26 september.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home