Apple lanceert iOS 17 op 18 september

Gebruikers met een ondersteunde iPhone kunnen maandag 18 september omcirkelen op hun kalender, want dan lanceert Apple iOS17.

Apple stelde gisterenavond zijn nieuwste telefoons voor en dan weet je dat er ook een nieuwe update zit aan te komen. We berichtten al over de iPhone 15 en over de iPhone 15 Pro Max, nu is het de beurt aan iOS 17, klaar voor lancering op 18 september.

Blijven communiceren

Telefoons dienen toch nog steeds deels om met elkaar in verbinding te staan en dat is Apple niet vergeten voor deze upgrade. Je kan je oproep personaliseren wanneer je belt en is er toch een gemiste oproep, dan kan je een transcript zien van het achtergelaten voicemailbericht (en beslissen of je antwoordt).

Als die gemiste oproep via FaceTime is, dan kan je een video- of audioboodschap achterlaten. Liever op een groter scherm? Doe dan een videocall via je Apple TV. Er zijn ook heel wat nieuwe effecten om een call op te leuken.

Er zijn tevens een aantal upgrades voor iMessage, met meer en betere manieren om zaken te delen, bewaren en zoeken. Je kan ook een transcript zien van een audiobericht.

Creativiteit

Heb je een leuke foto? Dan kan je die nu omzetten naar een (live) sticker, inclusief effecten. Die kan je vervolgens gebruiken in eender welke app waar je ook emoji’s in kan sturen.

Er zijn ook drie nieuwe opties voor Memoji.

Praktisch gezien

Wanneer je je iPhone oplaadt kan je die op z’n kant neerzetten voor allerlei nieuwe functies in Stand-By, zoals live activiteiten volgen. Er zijn ook verschillende toevoegingen voor Siri, zoals de ‘hey’ die wegvalt.

Voor snellere toegang tot bepaalde functionaliteiten zijn er nu interactieve widgets en vanaf nu is een NameDrop geen pochen meer, maar een contact met iemand delen via AirDrop. Je kan twee iPhones ook in elkaars buurt leggen om een SharePlay-sessie te starten.

iOS 17 brengt ook updates naar je toetsenbord, de browser Safari, je security (wachtwoorden en passkeys) en privacy-instellingen. Wanneer je een app zoekt met spotlight, doet het systeem nu ook meteen een suggestie voor je volgende actie. Zaken online visueel opzoeken kreeg ook een upgrade.

lees ook

Apple rolt noodupdates uit om spyware onschadelijk te maken

Je kan in Maps nu ook kaarten downloaden en die offline gebruiken. De app voorziet nu ook ideale routes voor elektrische voertuigen.

Verder zijn er upgrades voor:

 • Gezondheid-app
 • Isolatiemodus
 • Freeform
 • Apple ID
 • Foto’s
 • Woning
 • Zoek Mijn
 • Conditie
 • PDF’s
 • Notities
 • Herinneringen
 • Toegankelijkheid

Lieve dagboek

We willen ook even de aandacht vestigen op de nieuwe app Journal. Via AI stelt die herinneringen voor waar je misschien iets over wil schrijven. Dat kan gaan over foto’s, work-outs, muziek of andere content op je iPhone.

Music, maestro

In iOS 17 wordt het makkelijker om samen SharePlay te gebruiken en om afspeellijsten te creëren met verschillende mensen. De app AirPlay gaat dan weer gaandeweg je voorkeuren leren via machine learning. Het systeem gaat ook suggesties doen. In de nabije toekomst zullen er ook hotels zijn die AirPlay aanbieden, dan is het enkel een kwestie van een QR-code te scannen.

Voor de tweede generatie van AirPods Pro is er een geheel nieuwe modus: adaptieve audio. Je kan de pods ook makkelijk aan- en uitschakelen en vlot switchen tussen toestellen, als dat nodig is.

Zoals eerder vermeld, is iOS 17 beschikbaar na het weekend, op maandag 18 september.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home